¨Požega je ljepša no ikad, ali tužno je čuti narodnjake iz kafića¨

Ivana Kindl
(FOTO: I. Kindl promo)

26.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 13165

"Zadnji put sam u Požegi nastupila na Open Air festivalu kao gošća Slijepih putnika i bilo je zaista sjajno. No, moji zadnji cjelovečernji koncerti u Požegi, koje pamtim, dogodili su se davno iako su još uvijek u sjećanju svježi. Bilo je to krajem 90-ih godina, nastupala sam tada u Galeriji, Necu, na terasi caffe bara Deja-vu sa Zoranom Drlićem, Nikolom Mustapićem i Juricom Leikauffom. Bili su to dani prilično alternativne i urbane Požege", prisjeća se danas vrlo popularna hrvatska pjevačica Ivana Kindl, rođena Požežanka, početaka svoje karijere u rodnom gradu.

Ivana će održati svoj prvi koncert u Požegi nakon gotovo 15 godina. Uz zvučna imena u pratećem bendu (Alen Križaj bas, Luka Banić gitara, Luka Maričić bubanj i Požežanin Jurica Leikauff za klavijaturama) najavljuje izvedbu hitova s vlastitih albuma te blues, rock, soul, pop covere svjetskih izvođača poput Adele, Ette James, Alicije Keys, The Black Keys i drugih.

- U svakom slučaju bit će to večer isključivo za glazboljupce koji vole dobar soul, pop, rock, blues, zatim presjek moje karijere vlastitim pjesmama uz više nego sjajan bend! Sa mnom je na klavijaturama za tu posebnu prigodu Požežanin Jurica Leikauff s kojim se znam od djetinjstva i koji me doveo u Zagreb gdje je započela moja karijera - najavljuje Ivana Kindl.





Nakon četiri studijska albuma, na pitanje koji joj je osobno najdraži Ivana odgovara: - Prvi album je uvijek poseban, naravno, jer je prvi i kao takav dragocjen. Stilski je bio r`n`b, no kako sazrijevam, tako se oblikuje i moj glazbeni stil pa sam sad u pop glazbi. Najviše volim posljednje pjesme s albuma "Promjenjiva" koje su izazvale odličnu reakciju publike poput pjesama "Utjeha", "Oči" i "Nisi sam". Taj album i pjesme su mi donijele 2011. godine titulu pjevačice godine prema svim podružnicama Hrvatskog radija te Porin za najbolju vokalnu izvedbu.

Iako već dugo Ivana živi i radi u Zagrebu, barem dvaput godišnje se vraća u svoj rodni grad.

- Grad se definitivno promijenio, vizualno nije bio nikad ljepši. Požega je zaista prekrasan gradić. Žao mi je što se nije zadržala alternativna scena koja je nekad dominirala, tužno je čuti narodnjake koji trešte vikendom iz većine kafića - dodaje.

Ivana Kindl nastupit će sa svojim bendom u sklopu Požeškog kulturnog ljeta u Gradskom kazalištu Požega u ponedjeljak, 30. lipnja u 20 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI