¨Dug je put pred nama, ali uz Božju pomoć sve će biti u redu¨

Dvadesetak vjernika krenulo je jutro u Aljmaš biciklima
(FOTO: Lidija Galić)

20.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 9122

U organizaciji Župe sv. Leopolda Mandića dvadesetak je vjernika krenulo jutros na hodočašće biciklima u Aljmaš. Pred njima je put od oko 190 kilometara, a ako sve bude u najboljem redu, u Aljmašu su već sutra.



- Imam iskustva s takvim hodočašćima otprije i vjernici u našoj župi odmah su prihvatili tu ideju. Uz potporu župnika iz Skenderovaca Saše Paveljaka odlučili smo se na ovo hodočašće, a tu su vjernici iz Župe sv. Leopolda Mandića iz Požege, iz Skenderovaca, Vidovaca, Pleternice i požeške Župe Duha Svetog. Ima nas od mladih do starijih – rekao nam je župnik Jozo Jurić.





- Inače puno vozim bicikl jer to mi je nakon suprugove smrti jedino prijevozno sredstvo. Dug je put pred nama, ali nije me strah. Uz Božju pomoć sve će biti u redu. Ne brinem ni zbog vremena jer i to je u Božjim rukama – rekla nam je najstarija sudionica hodočašća Ljubica Bartošek. Kaže da su joj u obitelji rekli da je možda malo rizično za nju da krene na taj put, ali nada se da će sve proći brez problema.



Put Aljmaša je jutros krenula i Marija Lukačević. Prvo joj je to hodočašće biciklom, ali čim je čula za inicijativu odlučila se priključiti ostalim hodočasnicima.



- Putovat ćemo u dvije etape. Danas idemo do Đakova gdje ćemo prespavati, odmoriti i sljedeći dan krećemo prema Aljmašu. Tamo ćemo provesti dan, pomoliti se u njihovoj crkvi i organiziranim se prijevozom vratiti Požegu - rekla nam je Marija.

Nakon molitve prije puta znak za polazak dala su crkvena zvona. Put ih vodi kroz Ulicu Ante Starčevića prema Vojnoj cesti, Kaptolu i Alilovcima gdje je planiran prvi odmor. Nakon toga krenut će prema Vetovu, Kutjevu, Kuli, Poreču, Čaglinu........i tako gotovo 90 kilometara do Đakova, a sutradan i do Aljmaša.

- Krenuli smo s molitvom i ovo što činimo je Bogu na slavu i na korist nas i naših župljana. Na početku je Davor sa žutim prslukom, a na kraju kolone Đuro. Moramo se držati reda i slušati sve prijedloge – rekao je uoči polaska župnik Jurić.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI