Otvorena Točkica, novouređeno planinarsko sklonište iznad Lipika

Planinarsko sklonište Točkica
(FOTO: PD Lipa)

16.06.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4383

Više od 100 planinara iz planinarskih društava iz Zagreba, Siska, Kutine, Novske, Požege, Cerne, Nove Gradiške, Virovitice, Kutjeva, Našica, Đakova, Daruvara, Slavonskog Broda, Pakraca i Lipika sudjelovalo je na 10. planinarskim pohodom obroncima Psunja koji je, u sklopu manifestacije "Lipanj u Lipiku", organiziralo Planinarsko društvo "Lipa".

Ovim pohodom obilježena je i 20. godišnjica postojanja društva, a tom prigodom je gradonačelnik Vinko Kasana svečano otvorio uređeno planinarsko sklonište "Točkica" u naselju Gagići, na 282 metara nadmorske visine.




- Ovo je na neki način kruna našeg rada jer je Točkica godinama mjesto okupljanja nas planinara, ali želimo popularizirati ovo prekrasno mjesto u nedirnutom dijelu prirode da ga posjete i da se ovdje vraćaju i ostali građani, ne samo planinari. Izletište je od Lipika udaljeno 90 minuta laganog hoda markiranom i uređenom stazom i sve više postaje dio lipičke turističke ponude. Na uređenju smo radili posljednje tri godine. Uredili smo i obnovili čvrsti objekt veličine 4 x 7 metara u kojem je sada moguće i prespavati. Okoliš je uređen, postavljene su klupe i stolovi, a imamo i prostor za roštilj. Uredili smo i malo jezerce s obzirom da u blizini izvire potok Točak - rekao je Josip Šuprina, tajnik lipičkog planinarskog društva koje broji 55 članova, od kojih je 20-ak aktivno sudjelovalo u radu na obnovi Točkice.




Na ovom planinarskom druženju sudjelovao je i Otmar Tosenberger, predstavnik Hrvatskog planinarskog saveza i predsjednik Slavonskog planinarskog saveza. Tom prigodom je uručio i priznanja HPS-a dugogodišnjim planinarima i članovima lipičkog društva. Brončanim znakom nagrađeno je PD "Lipa" kao i Gordana Kuruc, Vlasta Šepetavec, Dobrila i Josip Šuprina, Vesna Tomac Vukmanović i Željko Tomašević. Srebrni znak je primio Vinko Marošević, a zlatni znak dugogodišnja planinarka Vesna Tomić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI