Dan zdravlja: Najveću pažnju privukle ulične vježbe (foto)

Dan zdravlja u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

16.06.2014. | Mario Barać
Pregleda: 9865

"U organizacijskom smislu smo zadovoljni drugim Danom zdravlja jer smo na štandovima imali više od 30 izlagača i bogatu ponudu za bavljenje sportom i rekreacijom. Zadovoljni smo i odazivom iako smo imali lošije vrijeme nego lani, a zadovoljni su i izlagači koji s najavili da će se na ovaj sajam vratiti nagodinu". Tako je Dan zdravlja koji je jučer održan u parku u Lipiku rezimirao Hrvoje Kovačić, tajnik Turističke zajednice Lipik koja je, zajedno s Gradom Lipikom, organizirala ovu manifestaciju.



Posjetitelji su imali prilike dan provesti u rekreaciji. Igrao se stolni tenis, badminton, tenis, mini rukomet, odbojka, mogli su se okušati u streličarstvu ili iskoristiti priliku za rekreacijsko jahanje.





Street workout posebna atrakcija

Organizirane su i razne terapijske vježbe, zatim ples, pilates, a posebna atrakcija su bili članovi Hrvatskog Street Workout saveza iz Zagreba.





U ponudi je bilo i kupanje u termalnom bazenu Toplica Lipik ili releksacija u Mramornim kupkama. U popodnevnim satima je organizirana biciklijada do jezera Raminac i nazad, a atletičari su se natjecali u utrci lipičkim perivojem na kojoj je nastupilo 28 natjecatelja. U utrci dugoj 6 kilometara među trkačima je pobijedio Giuliano Pierobon, među trkačicama Ana Uzur iz Pakraca, a u kategoriji djece najbrži je bio Jan Vidaković. Predviđeno natjecanje u plivanju na lipičkim bazenima je otkazano zbog hladnog vremena.

Srednjškolci pomažu dječaku iz Tanzanije

Na štandovima su bili ponuđeni zdravi i ekološki čisti proizvodi. Na jednom od njih zatekli smo učenike pakračke gimnazije koji su prodavali vlastite proizvode od sredstava za pranje rublja i domaćih sapuna, preko mirisne soli do kugli za kupanje. Oni sudjeluju u vrlo zanimljivom projektu.

- Naša srednja škola već dvije godine financira školovanje sada 10-godišnjeg Justusa Mponjia iz Tanzanije koji je završio drugi razred osnovne škole. Financiramo ga ovakvom prodajom proizvoda koje smo sami napravili, kao i prikupljanjem priloga - pojasnila je Iva Ćurić. Profesorica Anita Dašek dodaje kako je za pokretanje ove inicijative u pakračkoj školi zaslužna Mira Radanović, a ideju je pokrenula udruga "Kolajna ljubavi".



- Školovanje ovog dječaka godišnje košta oko 120 eura - rekla je profesorica Dašek. - Lijep i ispunjavajući osjećaj je znati da nekome konkretno pomažemo u dalekoj Africi. Zahvaljujući našem radu, jedno dijete ima priliku školovati se - poručila je Silvija Arambašić.

Kovačić: Za višu razinu je potrebno i više novca

Epilog cjelodnevnog događanja u lipičkom parku bio je koncert lokalnih glazbenika okupljenih u grupu "Arkaka unplugged" koja je održala koncert ispred Mramornih kupki.



Rezimirajući ovu manifestaciju Kovačić ističe kako je ponuda bila i bogatija i sadržajnija nego lani, ali naglašava kako je cilj Dan zdravlja i organizacijski i sadržajno podići na višu razinu.

- Rekreativna ponuda treba biti još ozbiljnija pri čemu mislim da se i lokalni klubovi aktivno trebaju uključiti u organizaciju. Razmišljamo o organiziranju radionica kako bismo postigli interakciju s posjetiteljima, a pun pogodak bi bio kada bismo uspjeli dovesti nekog poznatog sportaša ili glazbenika za završni koncert. Za sve to je ipak potrebno više novca - zaključuje Kovačić.















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI