Mladi pakrački glazbenici održali koncert za svoju kolegicu

Završni koncert Osnovne glazbene škole Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

13.06.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3518

U impresivnom ambijentu dvorišta kurije Janković održan je tradicionalni, završni koncert učenika Osnovne glazbene škole Pakrac koji je ovaj put imao i humanu notu.

Na koncertu su prikupljana sredstva za Lipičanku Klaru Rajković, učenicu 5. razreda koja je u nedavnim poplavama ostala bez instrumenta. - Klara pohađa flautu, ali kao nadarena učenica koja se priprema za srednju glazbenu školu, priprema se za drugi predmet, a to je klavir. Kod kuće je imala sintisajzer koji nije uspjela spasiti pa smo pokrenuli akciju kako bismo prikupili sredstva za kupovinu električnog pianina - rekla je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica pakračke glazbene škole koju pohađa 120 učenika.




Svoj doprinos ovoj akciji dali su i gradonačelnici Pakraca i Lipika koji su s po tisuću kuna pomogli Klari. Ona je zauzvrat otvorila koncert Handlovom sonatom u g-molu.




Ova humanitarna akcija se nastavlja i danas u Hrvatskom domu gdje će od 18 sati premijerno biti izveden mjuzikl "Snježno kraljevstvo", projekt učitelja Maksimilijana Vučinovića, a u kojem nastupaju učenici pakračke škole.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI