Rekreacija gotova do srpnja; Neferović najavio nove projekte

Darko Puljašić, Vedran Neferović i Mario Pilon
(FOTO: Lidija Galić)

12.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 10602

Nakon radova u mjesnim odborima, gdje je u protekla dva mjeseca puno toga određeno, u tijeku je realizacija nekoliko značajnih projekata na području grada Požege. Jučer je održana prezentacija idejnog rješenja za novi dječji vrtić, za koji će cjelokupna dokumentacija biti završena do prosinca. Uz radove na Rekreaciji vrijedne 2,8 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo 1,6 milijuna, u tijeku je izgradnja kanalizacijske mreže u Ulici Pavla Radića. Radove je danas obišao gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim zamjenicima Darkom Puljašićem i Mariom Pilonom.

- Odjelu za EU integracije odobreno je 150 tisuća eura za projekt Menadžer lokalnog razvoja. U rujnu ćemo za sredstva namijenjena ruralnom razvoju prijaviti projekte značajne za prigradska naselja, a riječ je o nerazvrstanim cestama i društvenim domovima za koje se nadamo da će nam biti odobrena određena sredstva - najavio je gradonačelnik Vedran Neferović. Još uvijek se čekaju rezultati natječaja na koji je kandidirana sportska dvorana OŠ Dobriše Cesarića te zgrada muzeja, a ovih bi dana trebali biti poznati i rezultati natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za obnovu obiteljskih kuća - nabrojao je aktualne projekte u gradu gradonačelnik Vedran Neferović rezimirajući ujedno prvih godinu dana od preuzimanja vlasti u Požegi.

- Bilo je dosta problema. Iza nas je vrlo neugodna epizoda s Glazbenom školom i ne bih volio da više postoje opstrukcije s lokalne razine u ministarstvima samo zato što se promijenila vlast ili netko projekte doživljava kao svoje osobno djelo, a ne za dobrobit građana - prokomentirao je kratko gradonačelnik.


- Što se tiče političkih odnosa pojedinci su nakon izbora, a radilo se to i o onima s Nezavisne liste, iskoristili situaciju da destruktivno nastupaju u Gradu Požegi, posebno po pitanju Sportsko rekreacijskog centra. Ovi ih radovi demantiraju. Činjenica je da je kod nekih nedostajalo lokalpatriotizma i odgovornosti. Ponajviše su bili orjentirani na vlastitu promidžbu i destrukciju, a ne bih ulazio možda i u neku drugu povezanost s bivšom vlasti. Sviđalo se to nekome ili ne Rekreacija će biti napravljena, a dokumentacija je uredna. Dalo bi se razgovarati zašto su šutjeli kad se radilo o nekim drugim stvarima ako su imali spoznaje da je nešto nezakonito - dodao je gradonačelnik te rekao da će uskoro izvijestiti građane i o nasljeđenmi problemima sa zemljištem u Cvjetnoj ulici te pojasniti građanima zašto su pojedine parcele u gradu blokirane te koji su to problemi koje su zbog bahatog i neodgovornog ponašanja naslijedili iz bivših vremena i koji su prijetnja gradskom proračunu.


Gradit će se vrtić s bazenom

- Budući da su promijenjeni pedagoški standardi, za očekivati je da će pritisak za upis biti velik. Novi dječji vrtić na Prauljama bit će kapaciteta 180 djece s bazenom 12x6 metara na kojem bi sva djeca vrtićke dobi savladala plivanje prije polaska u školu. O ozbiljnosti projekta dovoljno govori podatak da je planirano 26 četvornih metara po svakom djetetu - rekao je gradonačelnik prilikom obilaska lokacije novog požeškog vrtića.



Riječ je o površini od 22 tisuće četvornih metara na kojoj će uz vrtić s bazenom biti dječje igralište, parkiralište i četiri gradilišta.

Tri milijuna kuna za kanalizacijsku mrežu

Tijekom obilaska radova u Ulici Pavla Radića Neferović je istaknuo da je riječ o projektu vrijednom tri milijuna kuna koji je započeo još 2012. godine.

- Riječ je o kanalizacijskoj mreži u dužini 3.700 metara kroz Ulicu Pavla Radića do Novog Štitnjaka. Do sada je odrađeno oko 40 posto radova, a očekuje se da će radovi u potpunosti biti završeni do 2015. godine. Početni iznos koji su za  ovaj projekt namijenile Hrvatske vode je značajno smanjen tako da će najveći dio troškova platiti Grad Požega i Tekija d.o.o. - rekao je direktor Tekije Ante Kolić.



Dodao je da će se na mrežu priključiti oko 300 korisnika te da će na ovaj način biti riješen njihov višegodišnji problem. U planu je izgradnja kanalizacijske mreže i u Alagincima, vrijednosti 350 tisuća kuna te Novoj i Staroj Lipi, Bankovcima, Krivaju i Kunovcima čime bi pokrivenost kanalizacijskom mrežom na području Požege bila 98 posto.

Rekreacija pred završetkom

Radovi na Rekreacijskom centru u poodmakloj su fazi i u Gradu vjeruju da bi mogli biti završeni do srpnja.

- Uz košarkaško i mini košarkaško igralište na Rekreaciji će biti dječje igralište veličine oko 400 kvadrata, igralište s umjetnom travom dimenzija 60x40 metara i rasvjetom, dva rukometna igrališta, pomoćni teren s rasvjetom, boćalište za umirovljenike, sprave za vježbanje na otvorenom, zelena površina na kojoj će biti posađeno drveće te parkiralište za početak u Ulici Milke Trnine, a naknadno i u Zrinskoj. Rekreacijski će centar u potpunosti biti ograđen, a njime će upravljati Ustanova za sport - ustvrdio je gradonačelnik Vedran Neferović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI