Veliku u tri dana posjetilo preko 10.000 ljudi

02.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 11677

Tijekom trodnevne manifestacije "Čuvajmo običaje zavičaja" Veliku je posjetilo više od 10.000 ljudi. Bez obzira na sveprisutnu krizu i poplave koje su nedavno pogodile naše područje, tradicionalna velička fešta protekla je uspješno.

- Na Najduži stol u Hrvata bio je nešto manji odaziv nego obično, ali svejedno je bila gužva i dobra zabava. Na koncertu Opće opasnosti odaziv je bio maksimalan, a na folklornoj smotri smo imali 13 folklornih društava iz cijele Hrvatske, ali i Vojvodine, BiH. Po prvi put su nam došli i gradišćanski Hrvati iz Austrije. Stol je bio malo kraći nego lani, oko 800 metara. No, sve u svemu, možemo biti zadovoljni jer je Veliku posjetilo ukupno i više od 10.000 ljudi - rekao nam je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Općine Velika.

Sljedeće godine koncept će biti isti, s obzirom da je nakon 25 godina folklorne smotre i 5 godina Najdužeg stola već stvoren brend, ali organizatori planiraju pojačati ponudu.


- Gledat ćemo da što više novca privučemo izvana, kako bismo mogli smjestiti sve goste, a u isto vrijeme pojačati ponudu našim domaćim proizvodima i delicijama. I dalje ćemo imati jednu večer koncert neke poznate grupe, drugi dan Najduži stol, a treći dan smotru folklora. To se neće mijenjati - ustvrdio je Galić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI