Legendarni bračni posrednik posjetio Požegu i Bektež (video)

Nediljko Babić poznatiji po nadimku Gangster
(FOTO: Aleksandar Grlić)

30.05.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 13874

"Vidiš da kod nas na feštama ima puno neženja i neudanih djevojaka u poodmakloj dobi. Rekao sam si: `Idem im pomoći`. Jednoga, drugoga riješiš i vidiš da ti posao ide. Evo, do današnjih dana 30 godina spajam usamljena srca", priča nam Nediljko Babić zvani Gangster, poznati bračni posrednik iz Imotskog koji se hvali kako je dosad spojio 350 parova. U Požegu je došao sa svojim imenjakom Nediljkom Ujevićem u sklopu promocije dokumentarca koji govori o njegovom neobičnom pozivu, no nije ga bilo teško nagovoriti da s nama ode u Bektež. Pogledajte kako se snašao ovaj dvojac u selu s više od 50 "okorjelih" neženja.



Nediljko sa sigurnošću ne može reći koliko je puta bio vjenčani i krsni kum jer neki parovi koje je spojio imaju i po šestero djece. Udao je čak i vlastitu djevojku.


- Je, istina je, udao sam i vlastitu djevojku. Morao sam ići u vojsku i računao sam da me djevojka neće čekati. Ona je bila mlada, ali si je odredila cilj udati se. Pomislio sam: "Ako je sad ostavim na 15 mjeseci, đava zna, ona će minjat, tražit druge". Onda je naišao dečko koji je odslužio već vojsku. Pitao me "Ima li gdje kakva cura?" i ja ga odvedem do svoje. Sretno su se oženili, imaju djecu i dan danas smo vrlo dobri. Ja sam pronašao svoju ljubav nakon što sam odslužio vojsku u kojoj sam i zaradio nadimak Gangster jer sam bio snalažljiv. Mogu reći da mi taj nadimak nije puno odmogao, štoviše, pomogao mi je u karijeri.


- Malo im savjetujem kako prići, što pričati. Neki dečki izgube dar govora kad ugledaju djevojku koja im se sviđa. Neki počnu pričati o politici. Politika je najgora ako se mislite udvarati. Jednog mladića smo odvezli iz mog mjesta Runovića do Tomislavgrada. Volio je malo popiti rakiju i moraš prikriti njegovu manu. Onda su njegove teme bile sve samo ne udvaranje curama. Pričao je o poljoprivredi, da voli kockati, sve obratno. Umjesto da to sakrije, on kaže: "Ja dobijem plaću i potrošim je za dvije-tri večeri". Onda ja kažem: "Ma nemoj, bolan, lagati". Uspio sam mu pronaći ženu, ima šestero djece i smirio se - priča Nediljko Babić.

Ovom poslu prilazi poput kakvog trenera, u svojoj kartoteci ima listu kandidata iz Hrvatske, Njemačke, Ukrajine, BiH, Rumunjske, pa čak i Tajlanda. Svagdje ima partnere koji mu pomažu pronaći savršen par. Rado dijeli savjete, samo ne sluša ih svatko. Pohvalio nam se i da je puno Slavonki udao u Dalmaciju.

- Jesam, brate, imam ja ovdje njih puno u Slavoniji. Slavonki sam dosta udao. Dođu raditi na more, ujedno u paketu dobiju i posao i muža - pohvalio se Gangster.

- U Hrvatskoj nedostaje oko 103.000 djevojaka zrelih za udaju. Druga stvar je nezaposlenost. Mladi kažu: "Što ću, ne mogu ni sebe hraniti" i bježe od braka. Ima tu i stidljivosti. Ne zna svatko prići djevojci. Ima malo i sebičnosti. Ne mora svatko biti zgodan, ali žene su najosjetljivije na škrtost - pojasnio je na kraju zašto ima puno posla.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI