Tržište rada, pripremi se: Žene su jače i konkurentnije!

Dodjela diploma za Požežanke održana je danas u zgradi HGK
(FOTO: Mario Nakić)

14.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7854

Žene čine više od 55 posto prijavljenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, područnoj službi u Požegi. Po tome je Požeško-slavonska županija samo dio hrvatskog prosjeka. Upravo iz tog razloga pokrenut je program besplatne edukacije "Jačanje položaja žena na tržištu rada", a prvih 47 diploma u sklopu ovog programa bit će uručeno u Požegi i Pakracu tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Milijun kuna iz EU-fonda

- Radi se o programu vrijednom oko milijun kuna, financiranom iz sredstava IPA IV pretpristupnog EU-fonda, čiji je nositelj Požeško-slavonska županija, partneri su Zavod za zapošljavanje, Poduzetnički centar Pakrac i udruga Delfin, a edukaciju provodi Pučko otvoreno učilište Obris. Ukupno će 158 žena s područja naše županije proći edukaciju za različite struke, a sada su u tijeku dodjele diploma iz područja informatike i knjigovodstva, kazala je voditeljica projekta Tajana Lovrić.


Lakše će naći posao


Dožupan Ferdinand Troha izrazio je svoju nadu da će ovaj program pomoći polaznicama pri budućem traženju zaposlenja.

- Mi u Županiji svjesni smo činjenice da je nezaposlenost jedan od najvećih problema i da su žene na tržištu rada u težem položaju nego muškarci. Stoga smo s velikim interesom pristupili projektu i vjerujemo da će 200-tinjak žena, koje prolaze edukaciju i prekvalifikaciju, lakše naći posao i riješiti životne probleme, rekao je Troha.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI