Mia dizajnirala majicu za Afriku: ¨Svi zaslužuju biti sretni¨

Mia Matijević, učenica četvrtog razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna
(FOTO: Lidija Galić)

06.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6486

Požežanka Mia Matijević, maturantica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu dizajnirala je s kolegicama iz razreda majicu za međunarodnu udrugu "Marijini obroci".

- Nastavnica dizajna predložila nam je da napravimo ilustracije za majice, torbe i plakate za projekt "Marijini obroci". Odmah smo to prihvatile jer na taj smo način i mi željele doprinijeti jer i najmanja pomoć njima puno znači - prepričava Mia.

S još dvije kolegice prihvatila se posla te je svaka od njih dizajnirala na svoj način.


- Napravila sam grafički identitet s tri djevojke koje na glavama drže velike košare s hranom. Ispod je zemaljska kugla i poruka mog dizajna je da svi na svijetu zaslužuju biti zadovoljni i sretni - pojašnjava Mia.




Nada se da će majice s dizajnom kojeg je izradila doći do drugih te će njihovom kupovinom pomoći djeci u Africi.

- U sklopu našeg odjela za grafički dizajn često provodimo ovakve akcije. Imam već puno radova i željela bih jednog dana pokazati ih svojim sugrađanima. Baš sam danas rekla kako bi voljela sudjelovati u PožArt-u. Želja mi je imati i samostalnu izložbu jer tijekom svih ovih godina nakupilo se dosta toga što bi bilo vrijedno pokazati - završava Mia koja je zbog odličnih rezultata u školi stipendistica Grada Požege.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI