Odslužena misa zahvalnica i otvorena izložba

Misno slavlje predvodio je biskup Antun Škvorčević
(FOTO: Požeška biskupija)

05.05.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2884

Svete mise zahvalnice u povodu proglašenja svetim pape Ivana XXIII. i Ivana Pavla II održane su prošle nedjelje diljem Hrvatske, pa tako i u požeškoj Katedrali sv. Terezije Avilske. Svečana povorka u katedralu je unijela relikviju krvi sv. Ivana Pavla II, utemeljitelja biskupije. Zahvalno euharistijsko slavlje predvodio je biskup Antun Škvorčević. Blagdan utemeljitelja Požeške biskupije slavit će se 22. listopada, a djelić njegove krvi ostaje trajno položen u njegovoj kapeli u kripti Katedrale.

- On nam je znao svjedočiti Božju istinu o nama. On, zahvaćen Božjom ljubavlju, nije zdvajao ni u svojim najtežim životnim stanjima, ni u trenutku umiranja kad je bio tjelesno najnemoćniji. On nije propovijedao o težini svoga stanja, nego je svjedočio da živi od istine Božje ljubavi koja je u njemu pobjeđivala svu tjeskobu, muku, pa i samu smrt. To su osjetili mnogi ljudi diljem svijeta i zbog toga u trenutku njegove smrti javno uzvikivali "subito santo" (odmah svet) - izrekao je biskup Antun Škvorčević o papi Ivanu Pavlu II.

Nakon mise procesija praćena katedralnim zvonima uputila se u kapelu novoga svetca. U kripti katedrale potom je otvorena izložba fotografija "Sv. Ivan Pavao II. i Požeška biskupija", objavljeno je na stranici Požeške biskupije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI