Po pljusku i nevremenu od Velike do Požege, najbrži Brođani (video)

04.05.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 18399

Po najžešćem pljusku i nevremenu čak 38 trkača istrčalo je tradicionalnu utrku 41. Memorijal Zvonka Panežića. Ove godine staza je išla od veličke crkve do požeške pješačke zone. Zbog promjene smjera utrke i nizbrdice ove godine su rezultati bolji nego prethodnih godina. Prvi je u cilj ušao Brođanin Dejan Radanac koji je stigao za 55 i pol minuta. Drugi je prošlogodišnji pobjednik Požežanin Josip Jurić (sat i 1 minutu), a treći Đakovčanin Dubravko Aladić (1:02,46).



- Trčanjem se bavim dvije godine, inače sam nogometaš. Ovo mi je prva pobjeda. Malo nas je u startu uhvatio pljusak, a na cilju je dobro, samo što puše vjetar. Nisam imao nikakvu posebnu strategiju, ovo mi je bila trening trka za polumaraton u Slavonskom Brodu. Jako sam zadovoljan rezultatom. Staza je dobra, ide nizbrdo i brza je. U Veliku i Požegu sam već dolazio, ali ovo je prvi put da sam trčao. Zadovoljan sam i organizacijom - izjavio nam je pobjednik Dejan Radanac.





U ženskoj konkurenciji pobijedila je njegova sugrađanka Ana Gudalović koja je stazu istrčala za sat i četiri i pol minute, deset minuta iza nje u cilj je utrčala Zagrepčanka Maja Marukić, a 20 minuta iza nje Požežanka Sara Užar.

- Nekoliko godina se bavim trčanjem, trčim za Atletski klub Sljeme iz Zagreba. Panežićev memorijal nisam nikad trčala. Dejan i ja smo došli zajedno, gledali smo koja je utrka blizu jer se spremamo za Brodski polumaraton. To nam je glavno za dva tjedna. Dejan je malo brži od mene pa možemo zajedno raditi samo lagane treninge. Kiša nam je donijela sreću iako je bilo gadno na početku - rekla nam je najbrža trkačica Ana Gudalović.

Organizatori iz Atletskog kluba Požega ističu kako su zadovoljni brojem trkača, a u rezultatima im je pomogao neobični pomagač. Pas kojega su trkači prozvali Floki istrčao je veći dio utrke od Velike do Požege. Od 15,6 kilometara istrčao ih je možda 14. Navodno se otkinuo jednom starijem gospodinu s lanca u Velikoj te nastavio do Požege. "Floki" još luta po pješačkoj zoni, ako u međuvremenu nije otišao slijediti pobjednike u Slavonski Brod.



FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI