Eta legalizirana, investitori najavljuju potpisivanje ugovora

Zgrada Ete u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

03.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 12364

Gotovo 20 milijuna eura vrijedan projekt proizvodnje solarnih panela u Požegi sve je izvjesniji. Predstavnici potencijalnog poljskog investitora, tvrtke „Solar Slavonija“ ponovno su se susreli s požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem te potvrdili namjeru pokretanja proizvodnje u što skorijem roku.

- Imali smo problema s objektima Ete u kojima bi se trebala pokrenuti proizvodnja. Naime, nisu bili legalizirani, ali sad smo i to riješili. Investitori su nam se javili te najavili dolazak u Požegu za oko tjedan dana kako bi potpisali ugovor s direktorom Končara – rekao nam je župan Alojz Tomašević.

Pokretanjem proizvodnje solarnih panela u prvoj bi fazi posao moglo naći 70 radnika.


Kako se svojevremeno najavljivalo, postoji mogućnost i otvaranja inovatorskog i edukativnog centra u suradnji s veleučilištima iz Požege i Knina te pokretanje proizvodnje mini vjetroelektrana.


Poljak Robert Poczman namjeru proizvodnje solarnih panela u Požegi iskazao je još početkom prošle godine kad su im, kako je rekao, najveće prepreke bile administrativne prirode. Pokretanje proizvodnje bilo je planirano krajem ove godine, a uskoro će biti poznato kad će se doista krenuti u realizaciju projekta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI