¨Nemam političkih ambicija, želim pomoći gradu i aktualnoj vlasti¨

Miro Rašić
(FOTO: Lidija Galić)

29.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 12523

- Žalosti me što su vijećnici odbili prihvatiti, čak i sudjelovati u raspravi o mojim  prijedlozima na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Nazivaju to revolucionarnim prijedlozima i odmazdama. Neprimjereno je o tome uopće raspravljati jer to su prijedlozi koji će donijeti dobro gradu i aktualnoj vlasti. Onaj tko želi loše ovoj vlasti neće predlagati ovakve stvari i čekat će da se utope. Meni je cilj da se stvari pokrenu s mjesta, bilo tko da vlada, jer velike političke ambicije nemam - prkomentirao je na konferenciji za novinare Miro Rašić, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Požege odbijanje svih njegovih prijedloga na osmoj sjednici Vijeća.

Podsjetimo, Rašić je predlagao da se, po uzoru na neke druge gradove, obrtnici i poduzetnici oslobode plaćanja komunalnog doprinosa kod izgradnje objekata i pripadajućih skladišta na području Požege i okolice. Smatra da je potrebno ukinuti komunalnu naknadu svim obrtnicima i poduzetnicima od 1. siječnja 2015. dok se stanje gospodarstva ne pokrene u pozitivnom smjeru. Predlagao je i ukidanje spomeničke rente za one koji se bave proizvodnom djelatnošću, te izmjene cijena parkirnih karata u gradu.

Kaže kako na području Požege djeluje 59 obrtnika koji se bave proizvodnjom te da bi njihovo oslobađanje komunalnog doprinosa značilo manjak na prihodovnoj strani proračuna od oko 150 tisuća kuna što nisu velika sredstva.


- Spreman sam podržati ove prijedloge i ako ih netko drugi bude predlagao na sjednicama Gradskog vijeća jer nije bitno tko predloži nego da se potakne proizvodni sektor u gradu - zaključio je Rašić.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI