Plamene se izborile za 1. ligu: ¨Ponosan sam na cure¨

Detalj s utakmice ŽKK Plamen Požega - ŽKK Folka Borovje
(FOTO: Aleksandar Grlić)

24.04.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6277

Košarkašice Požege od sinoć imaju pravo nastupa u A1 ligi. Plamene su u Ciboni savladale košarkašice iz Gospića rezultatom 89:64.

Požežanke su odmah u startu postavile prednost, sve je bilo već odlučeno pri rezultatu 30:11. Ekipa je odigrala utakmicu života s obzirom na tri ozlijeđene igračice. Trenera Vladu Englmana nismo nikada čuli ovako raspoloženog, nije štedio riječi hvale za svoje igračice.

- Ponosan sam na cure. S obzirom na to da smo utakmicu igrali bez Soldo, nije bilo jednostavno. Međutim, iznenadili smo ih u startu zonskim presingom. Nisu se pripremili i meni je to, priznajem, bilo malo čudno. Odmah u startu smo dobili prednost i dalje je bilo samo održavanje te prednosti. Taktički smo postavili Jasnu Mihelić koja je igrala samo obranu. S obzirom na njezinu ozljedu ramena nije mogla šutirati i taj dio je vrhunski odradila. Vodim ih cijeli život i mogu reći da su Petra i Martina Lovrić odigrale utakmicu života. Martina je stvarno odigrala vrhunski s 29 koševa, 10 asistencija i šest skokova. Nosila je ekipu, a priključila joj se Petra koja je dala 30 koševa i odigrala stvarno maestralno - izjavio je Vladimir Englman, trener ŽKK Požega.


Klub ima ambicije za ulazak u viši rang natjecanja. Sada sve ovisi o financijskim mogućnostima.


- Moramo se s nadležnima u Gradu dogovoriti. Ne možemo "grlom u jagode" otići igrati nivo natjecanja koji je daleko zahtjevniji od dosadašnjeg. 22. svibnja Soldo ide na kontrolu koljena i moramo vidjeti što će biti s njom. Nakon toga ćemo biti pametniji. Uz ovu ekipu treba dovesti još dvije igračice, a ako Soldo ne može igrati trebamo ih tri. Igračice koštaju, kao i hrana, smještaj, putovanja. Nije to velik novac u usporedbi s drugim sportovima, ali to je ipak novac koji u ovom trenutku nemamo - dodaje Englman.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI