Rajić: ¨Zaposlili su osobu koja nema uvjete, pitanja je dobila unaprijed¨

Dalibor Rajić ispred Veleučilišta
(FOTO: Mario Nakić)

17.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 17664

Dalibor Rajić nedavno je nakon višemjesečne edukacije dobio certifikat menadžera za izradu europskih projekata. Prije desetak se dana javio na natječaj Veleučilišta u Požegi za radno mjesto za koje tvrdi da ima sve potrebne uvjete. Međutim, posao nije dobio.

- Dobila ga je dojučerašnja pripravnica koja je odstažirala za 1.600 kuna u gradskoj kući. Riječ je o projektu EU za koji nema potrebna znanja jer nije prošla edukaciju. Nema ni potreban certifikat - kaže Rajić.
Prema njegovim su riječima uvjeti natječaja bili minimalni i tražila se samo bilo koja visoka stručna sprema.

- Osim mene javilo se još troje kolega koji su završili edukaciju za menadžere lokalnog i regionalnog razvoja. Prema mojim saznanjima ta je kandidatkinja dobila unaprijed pitanja za pismeno testiranje. Testiralo se znanje engleskog jezika i rada na računalu i na taj dio nemam primjedbi. Međutim, u drugom su dijelu bila pitanja znanja o izradi projekata. Bila su to trik pitanja i ona je očito imala odgovore na njih - tvrdi Rajić.


Žalio se i pitao kako netko tko nema radnog iskustva u pisanju EU projekata i bez certifikata može biti menadžer na EU projektu. Optužio ih je, dodaje, da su dan ranije dali pitanja osobi koja je dobila posao jer za to ima čvrsta saznanja.


- Taj su dio prešutjeli i nisu komentirali. Čak mi je tajnica rekla da uopće nisu morali raspisivati natječaj za to radno mjesto nego su mogli primiti nekog i bez javnog natječaja. Pa to je europski projekt Studentski poduzetnički inkubator koji traje 16 mjeseci. Kako na njemu može raditi netko tko nema kompetencije? Samo želim upozoriti da se čak i na EU projektima zapošljavaju ljudi preko veze i nelegalno - ogorčen je Rajić.

Dinko Zima, v.d. dekana potvrdilo nam je da su na Veleučilištu zaprimili Rajićevu žalbu.
- Kod raspisivanja natječaja imamo uvijek sastavljeno povjerenstvo koje odlučuje o uvjetima natječaja. Tako je bilo i u ovom slučaju. Među pet članova povjerenstva bili su i partneri u navedenom projektu tako da nepravilnosti nije bilo - tvrdi Zima.

Za Rajićeve optužbe da je kandidatkinja unaprijed dobila pitanja kaže da je to njegov subjektivni stav.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI