Rajić: ¨Zaposlili su osobu koja nema uvjete, pitanja je dobila unaprijed¨

Dalibor Rajić ispred Veleučilišta
(FOTO: Mario Nakić)

17.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 17455

Dalibor Rajić nedavno je nakon višemjesečne edukacije dobio certifikat menadžera za izradu europskih projekata. Prije desetak se dana javio na natječaj Veleučilišta u Požegi za radno mjesto za koje tvrdi da ima sve potrebne uvjete. Međutim, posao nije dobio.

- Dobila ga je dojučerašnja pripravnica koja je odstažirala za 1.600 kuna u gradskoj kući. Riječ je o projektu EU za koji nema potrebna znanja jer nije prošla edukaciju. Nema ni potreban certifikat - kaže Rajić.
Prema njegovim su riječima uvjeti natječaja bili minimalni i tražila se samo bilo koja visoka stručna sprema.

- Osim mene javilo se još troje kolega koji su završili edukaciju za menadžere lokalnog i regionalnog razvoja. Prema mojim saznanjima ta je kandidatkinja dobila unaprijed pitanja za pismeno testiranje. Testiralo se znanje engleskog jezika i rada na računalu i na taj dio nemam primjedbi. Međutim, u drugom su dijelu bila pitanja znanja o izradi projekata. Bila su to trik pitanja i ona je očito imala odgovore na njih - tvrdi Rajić.


Žalio se i pitao kako netko tko nema radnog iskustva u pisanju EU projekata i bez certifikata može biti menadžer na EU projektu. Optužio ih je, dodaje, da su dan ranije dali pitanja osobi koja je dobila posao jer za to ima čvrsta saznanja.


- Taj su dio prešutjeli i nisu komentirali. Čak mi je tajnica rekla da uopće nisu morali raspisivati natječaj za to radno mjesto nego su mogli primiti nekog i bez javnog natječaja. Pa to je europski projekt Studentski poduzetnički inkubator koji traje 16 mjeseci. Kako na njemu može raditi netko tko nema kompetencije? Samo želim upozoriti da se čak i na EU projektima zapošljavaju ljudi preko veze i nelegalno - ogorčen je Rajić.

Dinko Zima, v.d. dekana potvrdilo nam je da su na Veleučilištu zaprimili Rajićevu žalbu.
- Kod raspisivanja natječaja imamo uvijek sastavljeno povjerenstvo koje odlučuje o uvjetima natječaja. Tako je bilo i u ovom slučaju. Među pet članova povjerenstva bili su i partneri u navedenom projektu tako da nepravilnosti nije bilo - tvrdi Zima.

Za Rajićeve optužbe da je kandidatkinja unaprijed dobila pitanja kaže da je to njegov subjektivni stav.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI