Tomašević: Zaustavit ćemo iseljavanje iz naše županije

14.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 10605

"Požeško-slavonska županija sa svojim gradovima i općinama danas ima projekte u vrijednosti 1,2 milijarde kuna spremnih za povlačenje sredstava iz EU fondova. Usvojili smo važne, strateške dokumente koji će omogućiti ulaganje u našu županiju. Investitorima smo otvorili vrata Zlatne doline za razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta što će zaustaviti iseljavanje iz naše županije", rekao je župan Alojz Tomašević na svečanoj sjednici u povodu 21. obljetnice postojanja Požeško-slavonske županije.

Zahvalio je posebno braniteljima te roditeljima poginulih branitelja ističući da oni zaslužuju posebno mjesto jer su utkali svoje živote za domovinu u kojoj danas živimo.

Predsjednica Županijske skupštine Mirela Mezak Stastny podsjetila je na povijesni i kulturni značaj Požeško-slavonske županije dodajući da će se i nadalje u radu Županijske skupštine zalagati da se premoste sve političke i stranačke različitosti.
Uručene su i godišnje nagrade, a dobili su ih Lovački savez Požeško-slavonske županije i Poduzetnički centar Pakrac.


Nagrade za životno djelo dobili su general pukovnik Miljenko Crnjac u čije je ime nagradu preuzeo njegov sin Mislav te posmrtno brigadir Antun Božić za koje je nagradu preuzela njegova sestra Marija Bajt.


- Hrvatska je danas daleko od njihovih ideala, ali je naša, jedna i jedinstvena. Generacije koje su stasale u ovih 24 godine hrvatske države neka donesu sunce poštenja, socijalne pravednosti, međusobnog uvažavanja i blagostanja našoj Županiji i cijeloj Domovini - rekla je Marija Bajt zahvaljujući u ime svih nagrađenih.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI