Predizborni skup SDP-a: Kutjevo ima sigurnost s Ivicom i Denijem

Predizborni skup Ivice Nikolića uoči drugog kruga izbora
(FOTO: Lidija Galić)

03.04.2014. | Promo
Pregleda: 14695

Ivica Nikolić je na početku središnjeg predizbornog skupa u Kutjevu izrazio zahvalu svim biračima koji su izašli na izbore u prvom krugu i pozvao ih da to učine i u drugom krugu.

Podršku Vlade RH i ministarstava koju imaju Ivica Nikolić i Deni Pavić jasno je istaknuo i naglasio Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.  Podsjetio je da je tijekom nedavnog boravka u Pakracu čuo kako se priča da postoji odlična suradnja između gradonačelnika i Gradskog vijeća gdje je predsjednik Vijeća iz SDP-a, a gradonačelnik HDZ-ovac.

- Četrdeset kilometara dalje to im nije pasalo jer ti ljudi tamo gdje im odgovara govore da je to u redu, a tamo gdje im je stalo samo do vlasti tvrde da to nije u redu. Imali su priliku ovdje u Kutjevu raditi u korist grada, ali to nisu napravili – dodao je ministar Maras nazivajući ovakvo ponašanje dvoličnošću.







- Čitao sam intervju Franje Lucića iz Pleternice u kojem tvrdi da je on glavna spona i osigurač da će Kutjevo prosperirati. Vjerujte da ako vam je gospodin Lucić ta garancije onda neće biti dobro. Koliko god neki govorili da su pobijedili u prvom krugu podatci govore da je pobijedio Ivica Nikolić. Pobijedit će i u drugom krugu. Morate voditi računa da u nedjelju izaberete pravog gradonačelnika, a to je Ivica Nikolić. Čuo sam da je protukandidat iz HDZ-a mlad dečko kojeg žele afirmirati, ali da su tu ipak neki drugi koji bi upravljali vašim gradom, ali nisu iz Kutjeva, nego iz Pleternice. Nemojte imati gradonačelnika iz Pleternice, već iz Kutjeva. Ivicu znam kao upornu i poštenu osobu, koji radi u interesu Kutjeva i koji je mogao možda i bolje živjeti i s manje stresa ali se zalaže za svoje Kutjevo. Izađite na izbore kako ne bi neki drugi upravljali vašim gradom. – poručio je na predizbornom skupu Ivice Nikolića i Denija Pavića ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

- Garancija vam je Ivica Nikolić. U njega se trebate pouzdati i njemu dati svoje povjerenje. Hrvatska Vlada će vam pomoći i stoji iza kutjevačkih projekata. Vjerujte Ivici i onome što je radio do sada, a najviše onome što će napraviti u budućnosti - pozvao je Maras.

Potporu Ivicu Nikoliću na skupu je dao i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

- Imate jedan od najljepših dijelova Zlatne doline, imate fantastičnu poziciju, tradiciju, kulturu, običaje, jedno od najboljih vina, ali i dobrog i odgovornog gradonačelnika do sada, a vjerujem da će to biti ponovno - rekao je Jakovina. Dodao da je Ivica Nikolić jako uporan u nastojanjima da ostvari projekte važne za kutjevački kraj.





Na predizbornom su skupu potporu svom stranačkom kolegi dali i zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, saborski zastupnik Zdravko Ronko te predstavnici koalicijskog partnera - Hrvatsake stranke umirovljenika.

Jedan od projekata koji će uskoro zaživjeti u kutjevačkoj Gospodarskoj zoni je onaj tvrtke Projekt Adria iz Zagreba. Predstavio ga je Vladimir Bunić, a riječ je o pogonu za preradu voća i povrća sa sušarom te pogon sokare. U tim pogonima posao će naći petnaestak Kutjevčana te oko stotinu OPG-a od  kojih će se uzimati sirovine. Vrijednost tog projekta je pola milijuna EUR. Idući projekti, koji su već u izradi, su projekti energana vrijednosti preko 7 milijuna EUR i projekt plastenika. Ukupno u tih 5 projekata posao će naći oko 50 Kutjevčana i stotinjak kooperanata. Istaknuo je odličnu suradnju sa gradonačelnikom Ivicom Nikolićem koji mu je uvijek bio na raspolaganju i spreman pomoći kako bi što prije zaživjela proizvodnja i na tome mu zahvalio.

Ivica Nikolić podsjetio je potom svoje sugrađane na to da je njegova dužnost i obveza pomoći svim investitorima da što lakše ostvare svoje poslovne planove kako bi oni mogli zaposliti ljude iz kutjevačkog kraja. Isto tako osvrnuo se na dvadesetak projekata koje su pripremali u proteklom mandatu te nastavili s njima i nakon izbora u lipnju prošle godine. To su Gospodarska zona, Kuća Graševine, obilaznica Vetovo, vodovodi (Mitrovac-Venje, Bjeliševac, Šumanovci, Tominovac), i kanalizacijske mreže (Bektež, Šumanovci, Tominovac, Bjeliševac ) i dr.



- Ti su projekti spremni za realizaciju. Dobili smo tehničku pomoć za Kuću graševine, za gospodarsku zonu, kao i za kino salu za koju neki kažu kako nije gradska. Bit će jer gospodin Enver Moralić vas pozdravlja i poručuje vam da dogovor njega i Ivice Nikolića i dalje važi, i da će nakon legalizacije objekata zgrada kina pripasti gradu Kutjevu. Ako netko kaže da sam potrošio ijednu kunu gradskog novca uludo u kino salu on debelo laže. I u kampanji smo pazili na novce i potrošili 18.290 kuna za razliku od nekih koji su potrošili preko 100.000 kn.

Važnost iskustva u poslu je bitna, a za sebe je naglasio da je radio i u Požeškoj dolini kao viditelj službe automatske obrade podataka, osnovnoj školi (predavao engleski jezik) i na turističkom brodu u Americi, kod privatnika, te kao samostalni privatnik 15 godina kao vlasnik knjigovodstvenog servisa. I tijekom tih se godina u meni stvorila percepcija da sam ja onaj koji plaća poreze te od tog novca drugi imaju plaće i zato pazim na što se troši novac svih nas. Došao sam u situaciju da ja dobivam plaću od tog novca , ali još uvijek sve to gledam kao porezni obveznik. Sve dok tako budem razmišljao bit ću ovdje. Nisam, niti ću potrošiti sigurno nijednu kunu uludo. To su vaši novci. Jer, kad je dobro vama i mome gradu i meni je dobro – rekao je Ivica Nikolić.

Prokomentirao je i situaciju u Gradskom vijeću zbog čijeg je nepovjerenja došlo do izvanrednih izbora koji će Kutjevčane koštati gotovo 400 tisuća kuna.

- Nije problem u Vijeću, nije problem u strankama. Nema prave i krive stranke, već imate prave i krive ljude, odnosno one koji misle svojom glavom i one koji dozvoljavaju da drugi misle umjesto njih. Vjerujem da će novo Vijeće razmišljati svojom glavom, a ne dobivati naredbe iz drugih gradova. Mene zanima samo Kutjevo, u kojem sam rođen, u kojem živim i u kojem ću i umrijeti, a uvjeren sam i vas. Nemojte dozvoliti da vam dođe netko iz Pleternice ili bilo kojeg drugog grada, odredi zadatke te projuri kroz Kutjevo sa 110. Na taj način bi nam uzeli dušu, a Kutjevčani to ne zaslužuju – zaključio je Nikolić.

Pozvao je svoje sugrađane da u nedjelju izađu na izbore te zaokruže broj 1, listu Ivice Nikolića i Denija Pavića - do pobjede.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI