Vratit ću Pakračanima njihalice i obnoviti robnu kuću

Petar Smiljanić
(FOTO: Mario Barać)

27.03.2014. | Mario Barać
Pregleda: 18478

"Moram priznati da nisam bio upoznat s detaljima inicijative oko obnove pokretnih igračaka - njihalica, konjića i kamile jer sam prezaposlen i u stalnom pokretu. Naravno da ne dolazi u pitanje naša spremnost da spomenute igračke osposobimo i stavimo ih u funkciju, prije svega zbog sentimentalne vezanosti Pakračana za njih. Ipak, moj osnovni cilj je da ponovno pokrenemo ideju projekta obnove, kako robne kuće, tako i drugih objekata koje smo otkupili od bivše tvrtke Budućnost što bi bilo od obostrane koristi."

Prvo će potražiti igračke

Rekao je to Petar Smiljanić, direktor i vlasnik tvrtke "PPK Bjelovar", koji je u pratnji suradnika danas posjetio Pakrac. Priznao je ipak da nije upoznat s onim što je trenutačno u objektu robne kuće.


- U narednim tjednima ću sa suradnicima puno češće biti u Pakracu, a prva od stvari koju ću napraviti je ući u objekt i potražiti spomenute igračke za koje vidim da su jako bitne građanima. Siguran sam da ćemo vrlo skoro pronaći model kako ih staviti u funkciju, ali prije svega i zaštiti od krađe koja je u objektu robne kuće bila itekako prisutna - ističe Smiljanić.


Ozbiljni planovi obnove

Naglašava kako je važno da Pakračani, a posebno Grad Pakrac, ozbiljno shvate njegove planove oko obnove objekata u središtu grada.

- Obnova robne kuće je središte naše nadam se buduće pozitivne priče o obnovi objekata u Pakracu. Moram reći da smo nakon kupovine 2009. imali praktički sve dogovoreno s partnerima i bankama i sve je bilo spremno za obnovu ovog objekta površine 3.000 četvornih metara. Ipak, postupak stečaja koji se predugo zavukao i birokracija koja je ubila svaki tempo i inicijativu za ulaganjem, praktički su rastjerali potencijalne ulagače. Danas ponovno imamo priliku pokrenuti tu priču i oživjeti ciklus obnove, ne samo robne kuće, nego i objekata u gradu kao što su kuća Mirić, objekt u Ulici Gojka Šuška te još 3 objekta na području Pakraca, gdje danas imamo 7 trgovina s oko 20 zaposlenih - tvrdi Smiljanić.

U robnoj kući čeka 50 radnih mjesta

U razgovoru za 034portal nije krio razočaranje događanjima iz 2009., nakon nakon što je njegova tvrtka kupila "Budućnost", nakon čega je, zbog po njemu vrlo neozbiljno vođenog stečajnog postupka, ostao bez financijskih sredstava, ali i prilike za ulaganjem u Pakrac. Ipak, vjeruje da će na simboličan način, upravo priča o "konjiću i kamili" biti okidač prema pozitivnom ishodu od kojeg bi koristi trebao imati i on kao vlasnik, ali i cijeli Pakrac.

- Ideja je obnoviti i staviti u funkciju cijelu zgradu robne kuće, što znači 50-ak novih radnih mjesta, a to u današnje vrijeme nije i ne može biti beznačajno.

Očekujemo pomoć Grada Pakraca

- Očekujem s druge strane da Grad Pakrac pokaže ozbiljan interes, da meni i partnerima koji su zainteresirani i s kojima sam ponovno pokrenuo pregovore o ulaganju u Pakrac, pokaže da je spreman riješiti prije svega birokratske barijere. Radi se o velikom poslu i ulaganju kojem je potrebno pristupiti ozbiljno, interes postoji i svi trebamo dati maksimum kako se ne bi propustila prilika kakvu smo imali 2009. godine kada smo mogli u središtu Pakraca imati novouređen i funkcionalan objekt s novim radnim mjestima. Tada smo zbog stečaja i birokratskih prepreka bili prisiljeni čekati, a investitori na to nisu bili spremni - pojašnjava Smiljanić i dodaje:

- Iako je kriza, ona sa sobom donosi i određene prednosti koje potencijalni ulagači prepoznaju. Nama su ova robna kuća, ali i ostali objekti u gradu, vrlo atraktivni. Ne samo zbog lokacije, nego i zbog tržišta i smatramo da možemo biti konkurentni. Samo tražimo od odgovornih da nas ne koče kroz birokraciju, da pokažu interes i spremnost da nam pomognu jer od obnove tih objekata, kao i od novih radnih mjesta. Svi ćemo imati koristi - poručuje Smiljanić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI