Učenici iz Kaptola darovali svoju odjeću mališanima iz Kenije

Učenici su donijeli odjeću za djecu iz Kenije
(FOTO: Lidija Galić)

26.03.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 14956

Na inicijativu nastavnice engleskog jezika Dore Fazinić, učenici OŠ Vilima Korajca iz Kaptola prikupili su odjeću za djecu u Keniji. Danas je bio posljednji dan akcije u sklopu koje su donosili uglavnom hlače i suknjice jer im je to, doznali su, trenutačno najpotrebnije.



- Već nekoliko mjeseci pratim rad afričkog utočišta „Mali dom“ u Keniji kojeg vodi hrvatski misionar fra Miro Babić. Željeli smo i mi pomoći toj djeci i sad nam se ukazala prilika. Paket koji danas šaljemo ne smije biti teži od deset kilograma. U Osijek će ga ponijeti nastavnica Ela Miličević jer ona triput tjedno dolazi raditi kod nas u školu. Odande će ga jedna liječnica odnijeti u Keniju - prepričava nastavnica Dora Fazinić.


U akciji su sudjelovali učenici svih razreda.


- Tijekom sedam dana donosili smo odjeću koja nam je mala i koja nam više nije potrebna. Drago nam je da možemo pomoći djeci u Keniji jer njima će to puno značiti – rekao nam je Matej Bošković, učenik osmog razreda.



Učenici ove škole već su do sada organizirali različite humanitarne akcije. Prikupljali su pomoć za azil „Sirius“ te su simbolično posvojili dupina.

- Djeca su se odrekla svog džeparca i putem Udruge Plavi svijet donirali su 300 kuna za dupina kojeg su sami izabrali. Njihov dupin pliva negdje između Cresa i Lošinja. Ima malo nerazvijenu leđnu peraju, a izabrali smo baš njega jer želimo promicati ideju da su svi jednaki, bez obzira na različitosti - kaže nastavnica.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI