Skejo izabran za predsjednika Sportske zajednice Pakrac

Sadmir Delihodžić - Skejo
(FOTO: Mario Barać)

17.03.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3893

"Pred nama je obaveza da ispoštujemo sve preuzete zadatke i u tome ću trebati pomoć svih članova naše Sportske zajednice Pakraca. Pred nama je puno posla, za početak je najvažnije da sredimo papirologiju i napravimo kvalitetnu bazu podataka te da do 1. svibnja pokušamo animirati i ostale udruge koje nisu u zajednici, da nam se priključe u radu. Puno je i problema, a najveći je novac pa ćemo do sljedeće skupštine koju planiram sazvati sredinom svibnja, pokušati napraviti kriterij bodovanja sportova prema kojem će se obavljati i raspodjela sredstava klubovima i udrugama", rekao je Sadmir Delihodžić koji je na sinoć održanoj osnivačkoj skupštini Zajednice sportova Grada Pakraca jednoglasno izabran za predsjednika.

Sadmir, koji je u sportskim krugovima poznatiji kao Skejo, dugogodišnji je sportski djelatnik aktivan u nogometu i kuglanju. Skupština zajednice je također jednoglasno za njegovog zamjenika imenovala Josipa Šebića (streličarstvo). U Izvršni odbor su imenovani Marijan Prohaska (nogomet), Davor Lenče (moto sport) i Mario Barać (rukomet), dok su u Nadzorni odbor imenovani Vladimir Tessari (biciklizam), Božidar Petrovečki (kuglanje) i Darko Almaši (golubarstvo).




U Zajednici 17 klubova i udruga


Zajednicu sportova Grada Pakraca čine nogometni klubovi "Hajduk" Pakrac, "Slavonija" Prekopakra i "Croatia" Donja Obrijež, pakrački kuglački klubovi "Pakrac", "Papuk" i "Slavonski banovac" te KK "Sloga" iz Prekopakre kao i Nogometno središte Pakrac, zatim ribolovna društva "Pakrac" i "Papuk", rukometni klub LiPa, Biciklistički klub "Titan", Šahovski klub "Pakrac - Lipik", Moto klub "Pakrac - Lipik", Streličarski klub "Kuna", športski klub uzgajivača golubova pismonoša "Pakrac" i Moto klub "Vitezovi tame".

Nema profesionalnog tajnika

Bitan zaključak sa osnivačke skupštine je da neće biti profesionalnog zapošljavanja tajnika, osim ako klubovi u budućnosti ne dogovore da će dio sredstava izdvajati za njegovu plaću, a ni članstvo u njoj nije zaključeno pa ostali klubovi i udruge koji žele sudjelovati u njenom radu, trebaju se javiti do 1. svibnja. Klubovi neće plaćati članarinu Zajednici, a bit će omogućeno da u njenom radu sudjeluju i klubovi koji su registrirani u Lipiku, ali djeluju i u Pakracu, kao što je  Sportska-atletska udruga Lipik - Pakrac čiji je predstavnik iskazao interes za uključivanjem u Zajednicu. Osim raspodjele sredstava klubovima, pokušat će se u što kraćem periodu omogućiti da Zajednica brine i o sportskim objektima, poput gradske kuglane u Pakracu.

- Od sudjelovanja u radu Zajednice koristi i interesa bi trebali imati svi klubovi, a kao Zajednica sada se možete kandidirati i na natječaje Hrvatskog olimpijskog odbora. Jedan od ciljeva svakako će biti i izrada strategije razvoja sporta što nije zakonska obaveza, ali je u interesu svih sportskih udruga na našem području - istaknuo je gradonačelnik Pakraca Davor Huška koji je Zajednici poželi kvalitetno funkcioniranje kakvo već postoji primjerice u Vatrogasnoj zajednici Pakrac - Lipik.

Streličar Zoran Petrović najbolji sportaš u 2013.



U sklopu osnivačke skupštine sinoć je uručena i nagrada najboljem sportašu Pakraca u izboru "Pakračkog lista" koji ovu nagradu dodjeljuje već 21 godinu. Po mišljenju komisije nagradu za najboljeg sportaša zaslužio je Zoran Petrović, član Streličarskog kluba "Kuna" i hrvatski streličarski reprezentativac koji je, kako je rečeno, u svojoj kategoriji među 16 najboljih u svijetu. Uz njega, za nagradu su bili kandidirani još nogometaš "Hajduka" Adriano Baškiera i Zvonko Gnezda, ponajbolji igrač Kuglačkog kluba "Pakrac".



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI