Kaptol dobiva novi trg i Tuđmanovu bistu

Kaptol - mjesto gdje će biti Trg dr. Franje Tuđmana
(FOTO: Google Street View)

17.03.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 12166

Općina Kaptol uskoro će imati dva trga. Uz Trg Vilima Korajca, u samom središtu mjesta, od lipnja će 200-injak metara dalje biti i Trg dr. Franje Tuđmana.

- Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata dostavili su nam prijedlog o imenovanju novog trga. Odluku o tome donijet ćemo večeras na sjednici Općinskog vijeća. Sredstva za izradu biste prvog hrvatskog predsjednika osigurali su sami uz donacije građana, a mi ćemo im osigurati lokaciju. Bista i trg bit će na prostoru između općinske zgrade i crkve sv. Petra i Pavla - rekao nam je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

- Smatramo da je prvi hrvatski predsjednik odavno trebao dobiti bistu u našem mjestu gdje je HDZ na vlasti već 20 godina. Mještani su nam predložili, a mi smo kao udruga odlučili to realizirati - kaže dopredsjednik UDVDR Kaptola Vlado Zubović.


Dodaje da njihova udruga svake godine inicira različite aktivnosti pa su tako lani uz pomoć općine postavili križ na groblju.


Svečanost otvorenja Trga dr. Franje Tuđmana bit će za Dan općine, 29. lipnja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI