Prodaju lažne dječje i Caritasove čestitke

Policija - ilustrativna fotografija
(FOTO: PU požeško-slavonska)

16.03.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5210

Policijski službenici su prošlog utorka oko 12:30 sati u Cehovskoj ulici zatekli dvojicu muškaraca starosti 24 i 37 godina s područja Zagreba kako građanima nude na prodaju dječje čestitke s logom jedne udruge za djecu s poteškoćama u razvoju, a u ime trgovačkog društva iz Zagreba. Utvrđeno je da oni nisu zaposlenici trgovačkog društva i da nisu registrirani za prodaju. Istog dana oko 19 sati u Ulici Antuna Kanižlića zatečen je 35-godišnjak iz Slavonskog Broda kako građanima nudi na prodaju svete slike i čestitke hrvatskog Caritasa za što nije imao ovlaštenje. Nešto kasnije u istoj ulici zatekli su dvojicu muškaraca starosti 32 i 52 godine s područja Varaždina kako građanima nude na prodaju vizit karte i slike hrvatskog vojnika te slike "Lijepe naše" s grbom.

- U sva tri slučaja riječ je o osobama koje su obavljale djelatnost trgovine, a nisu registrirane za prodaju. Predmeti su oduzeti, a protiv njih slijede obavijesti o počinjenim prekršajima Carinskom uredu u Slavonskom Brodu u vezi članka 4. Zakona o trgovini (kazna od  4.000 do 70.000 kuna) - rekla je  Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško slavonske.

Istoga dan u Požegi, na gradskoj tržnici, nepoznata muška osoba prevarila je prodavačicu za nekoliko stotina kuna posudivši novac pod izlikom da ide promijeniti stranu valutu. U policiji upozoravaju da je za ovakvo djelo propisan kazna od 6 mjeseci do pet godina zatvora te pozivaju građane da ne nasjedaju na ponude osoba koje se lažno predstavljaju. Ukoliko zamijete takve osobe, neka žurno obavijeste policiju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI