Josip Budimir - kutjevačka mladost kao politički brend grada

Josip Budimir
(FOTO: HDZ promo)

14.03.2014. | Promo
Pregleda: 11813

Mladost postaje "in" u hrvatskom političkom životu. Svjesni vremena gospodarske recesije u kojoj živimo, svjesni novog političkog i gospodarskog ambijenta Europske unije i toga da smo njeni punopravni građani, mladi političari na lokalnim razinama plijene pažnju svojom stručnošću i izazivaju simpatije svojom skromnošću i odgovornošću. Jedan od onih koji je odlučio preuzeti generacijsku odgovornost na koju poziva i druge je i Josip Budimir, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Kutjeva.

Provedete li kratko vrijeme s njim, brzo ćete u njemu prepoznati skromnost tipa metkovskog gradonačelnika Bože Petrova, ali i odlučnost i energiju potrebne za promjene u Kutjevu. Budimir se ne stidi učenja od drugih. Poslije razgovora s pleterničkom gradonačelnicom, obilaska tamošnjeg poduzetničkog centra i informacije da grad Pleternica ima pripremljenih projekata kojima će kandidirati za europske fondove u vrijednosti 400 milijuna kuna, Budimir je samo kratko komentirao: - To moramo i u Kutjevu. Ne želi komentirati druge političke stranke i pojedince, osim što će primijetiti da je u proteklom razdoblju bilo puno neodgovornih poteza i propuštenih prilika.




Kutjevu nudi stabilnost, a jamstvo stabilnosti su ostali gradovi i općine u Požeško-slavonskoj županiji u kojima je niz godina na vlasti HDZ. Pakrac, koji je u ratu bio porušen, danas je jedan od predvodnika u ulaganja u svoju Industrijsku zonu. Općina Velika koja je bila u dubiozi preko 25 milijuna kuna dolaskom mladog Vlade Bobana za načelnika već dugo plovi pozitivnim vodama. Grad Pleternica, na čijem je čelu mlada Antonija Jozić, po pristupu rada i načinu korištenja državnih fondova i bespovratnih sredstava Europske unije je grad koji služi kao primjer na razini cijele Hrvatske.


Mladoga gradonačelnika, koji razumije kako funkcionira Europska unija i kako maksimalno iskoristiti činjenicu da smo njeni punopravni članovi, prije pola godine izabrala je i Požega. I, upravo ovi navedeni primjeri, uz činjenicu da i Požeško-slavonskom županijom upravlja popularni Alojz Tomašević, idu u prilog Budimiru. Njegova mladost nije iznimka već kontinuitet koji HDZ ima u Požeško-slavonskoj županiji i upravo njihovi uspjesi govore o mogućnostima Kutjeva. Nije populist, ustvari, uopće nije politički egzibicionist jer ne odgovara njegovom sportskom habitusu, pa tako neće spektakularno obećavati smanjenje vlastite plaće, odricanje od naknada za vijećnike i slično. Njemu se to podrazumijeva. Kao što se podrazumijeva da je gradonačelnik Kutjeva, gradonačelnik u gradu, ali gradonačelnik u Bektežu, Bjeliševcu, Ferovcu, Grabarju, Gradištu, Hrnjevcu, Kuli, Lukaču, Mitrovcu, Ovčari, Poreču, Šumanovcima, Tominovcu, Venju i Vetovu. Kutjevo ponovno može i mora postati brend, poznat u Hrvatskoj, poznat u Europskoj uniji, česte su Budimirove riječi, a za tu zadaću treba preuzeti odgovornost i imati stabilnu vlast. Upravo ono što zagovara mladi HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, generacijsku odgovornost i političku stabilnost.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI