Ove zgrade u svakom trenutku mogu nekoga stajati glave! (foto)

Zgrada nekadašnjeg hotela Krndija u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

18.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6029

Na području ovih dvaju gradova još je uvijek nemali broj ratom razrušenih i nebnovljenih objekata koji godinama prijete građanima i imovini. Nedavnom šetnjom gradskim ulicama za oko su nam zapela dva detalja.



Na pakračkom Trgu 76. bataljuna posebno opasan je objekt nekadašnjeg Hotela Krndija na čijem krovištu je čak niklo i šiblje, a dio zidova, krova i žlijebova je u katastrofalnom stanju što je vidljivo i golim okom. Ovaj objekt je u privatnom vlasništvu, ali vlasništvo uz prava povlači i određene obaveze pa odgovorni moraju imati način da se vlasnika prisili da obnovi barem dio objekta kako bi se spriječila moguća katastrofa.





Vila Zinke u Lipiku čeka obnovu, a u međuvremenu je Grad očistio ovaj objekt od otpada pa je time smanjena i opasnost od pada građevinskog materijala. Šteta što nije uklonjen i lim s najvišeg dijela zgrade koji se na vjetru opasno njiše i nikako nije bezopasan.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI