Zgradu nekadašnje psihijatrije prenamijenit će u studentski dom

Nekadašnja zgrada psihijatrije, budući studentski dom
(FOTO: Pakrački list)

14.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 9987

Objekt nekadašnje Zemaljske bolnice u Pakracu u budućnosti bi trebao biti prenamijenjen u studentski dom, a idejno rješenje su u Pakracu predstavili predstavnici studija za arhitektonsko projektiranje “Proarh tri” d.o.o.

Budući studentski dom bi trebao zbrinuti oko 100 studenata koji će biti smješteni u 43 dvokrevetne i 15 jednokrevetnih soba s pripadajućim kupaonicama te pet apartmanskih jedinica, a zadovoljava sve potrebe smještaja, boravka, prehrane, učenja, odmora i rekreacije. Studentski dom bi trebao biti organiziran na 4 etaže ukupne površine 3.710 četvornih metara, a budući da je građevina zaštićeno kulturno dobro, pročelje će biti obnovljeno prema izvornom izgledu.

Vrijednost izrade idejnog rješenja je nešto manja od 69.000 kuna, a sufinancirana je u 85-postotnom iznosu sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dok je ostatak sredstava osigurao Grad Pakrac.


Predviđeno je da pakrački studentski dom bude dio Edukacijsko-istraživačkog centra u Pakracu koji, zajedno s lipičkom bolnicom i Daruvarskim toplicama, čini zajednički projekt Lječilišno–rekreacijski centri na području Bjelovarsko–bilogorske i Požeško–slavonske županije.


- Nakon što je studija izvodljivosti pokazala da je cjelokupni projekta Pakraca, Lipika i Daruvara prihvatljiv za financiranje bespovratnim sredstvima EU, očekujemo daljnju potporu ministarstva gdje bi trebala biti odobrena sredstva za izradu ostale dokumentacije kako bismo projekt mogli kandidirati za sufinanciranje provedbe – rekla je Ivana Orban koja je u Gradu Pakracu zadužena za provedbu ugovora tehničke pomoći.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI