NASLOVNAPOŽEGAPOLITIKAARHIV
Smolčićev glas odlučio: Točka o vatrogastvu odbijena (video)

FOTO: Lidija Galić

GRADSKO VIJEĆE POŽEGE

Smolčićev glas odlučio: Točka o vatrogastvu odbijena (video)

12.02.2014. | Lidija Galić PREGLEDA: 8374

Po prvi put u radu novog saziva Gradskog vijeća jedna točka dnevnog reda nije usvojena. Riječ je o prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju javne vatrogasne postrojbe Grada Požege.Ovakav je ishod bio očekivan budući da je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić (nezavisni) pet minuta prije početka sjednice novinarima na brzinskoj pressici obznanio svoju odluku da će biti protiv ovog prijedloga, dok će njegov kolega s liste Kazimir Balog biti suzdržan.

- Nećemo o tome raspravljati dok god ne dođe zadnje ključno rješenje tko tamo ima kompetencije, koga se tamo imenovalo i na koji način te kakve će to imati posljedice za daljni rad ustanove. Jedva čekam da dođe to rješenje da vidimo tko je to u posljednjih osam i više godina radio u JVP i samo me zanima je li SDP pozivao na red zbog nerada koje je sve ove godine imao. Hoće li moja odluka o tome da budem protiv ove odluke naštetiti meni kao predsjedniku Gradskog vijeća jasno kažem: Baš me briga. Dobio sam povjerenje na izborima da glasam po svojoj savjesti i tako ću glasovati – rekao je uoči sjednice Smolčić. Ispostavilo se da je njegov glas presudio te prijedlog nije prošao jer je od 19 prisutnih vijećnika za prijedlog glasovalo devet, osam ih je bilo protiv i dva suzdržana.

Iako je dobar dio vijećnika sve do pred kraj sjednice bio uvjeren da je prijedlog prihvaćen ispostavilo se da nije tako. Naime, glasovi su se triput prebrojavali te se s 11 ZA, sedam PROTIV i jednog suzdržanog došlo do konačnog broja od devet ZA što nije bilo dovoljno za prihvaćanje prijedloga.

Odluku o ovom prijedlogu gradonačelnik Vedran Neferović (HDZ) obrazložio je time što Statut JVP nije usklađen sa Zakonom o vatrogastvu donesenom 2010. godine. Predložio je usklađivanje sa Zakonom jer u Statutu nije definirano koje kompetencije treba imati ravnatelj.

I ostale su točke dnevnog reda izazvale popriličnu raspravu, pa čak i one o ovogodišnjim dobitnicima nagrada Grada Požege.

Da će sjednica biti maratonska i poprilično žučna dalo se naslutiti već kod prijedloga nadopune dnevnog reda. Rašić je dostavio uoči sjednice nadopunu s nekoliko prijedloga među kojima i onaj o osnivanju Gospodarskog vijeća. Nino Smolčić je naime, tvrdio da se Rašić pozvao na krivi članak što je njegovog bivšeg kolegu iz bivšeg Kluba vijećnika razljutilo te ga je prozvao da prodaje maglu i demagogiju te provodi „kutnu demokraciju“ bježeći u kut kad treba raspravljati. Smolčić je imao namjeru prihvatiti Rašićev prijedlog da tijekom desetminutne stanke uskladi prijedlog s Poslovnikom iako bi to bio presedan u radu vijeća.- Dobit ćete, dobit ćete. Ne bojte se, dobit će te za sljedeću sjednicu 15 primjeraka. Nemojte samo tražiti da Vam ih pišem na engleskom jer smo ušli u EU – ljutio se Rašić. Nije ga zanimao ni pokušaj pojašnjenja Poslovnika pročelnice Ljiljane Bilen te joj je dobacio da zna da ona ne smije reći što hoće.- Nemojte me tjerati da Vam kažem da to što ne znate ni prijedlog napisati govori dovoljno o Vama – odgovorio mu je Smolčić.

Tagovi: nino smolčić, jvp požega, gv požega, gradsko vijeće požege, grad požega

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Požar na otvorenom u Požegi: ʺOvo je već treća godina zaredom da tu gori!ʺ

.

Zdenko Došen iz Požege o uzgoju konzumne šljive

.

Slavonija bolja od Hajduka

.

Održana izvještajna skupština DVD-a Gornji Emovci

.

Društvo Mađara Pakrac aktivno promiče i čuva identitet mađarske nacionalne manjine ovog kraja

.

Počela gradnja novog objekta dječjeg vrtića u Pleternici

.

PROMOCIJA KNJIGE “PAKAO SRPSKOG LOGORA”- knjiga bolnih svjedočanstava i stradanja

Stolarska kombinirka HOBI89

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća

.

Četrdesetak planinara sudjelovalo u šestom noćnom pohodu na Omanovac

.

Policajci će se moći zapošljavati i s tri razreda srednje škole

.

Stručni skup za odgajateljice u vjeri Požeške biskupije, 16.2.2019.

.

Usred zime proljeće: I danas toplo i sunčano, temperatura do 14°C

.

PAO S TRAKTORA I POGINUO: Strašna nesreća jutros između Ugaraka i Milanovca

.

Subotnja šetnja Požegom 16.02.2019.

.

„Dan mimoza“ u Požegi

.

BOŽO PETROV U SLAVONSKOM BRODU: ʺBlamaža hrvatske politike da vam ja to ne mogu opisati!ʺ

.

Lijevo je bolnica u Rijeci, a desno ona u Mostaru za koju je Vlada jučer dala 40 milijuna kuna

.

U Požegi održano predavanje o rijetkim bolestima u Hrvatskoj - ʺRijetki inspiriraju. Ostavi trag!ʺ

.

Velički bazeni kroz objektiv Roberta Deme - ʺSlavonijo, tko te nije volio....ʺ

.

Danas sunčano, ujutro mjestimice magla

FOTONALAZ

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća