Na smještaj u požeški dom umirovljenika čeka se pet godina

Pressica HSU-a
(FOTO: Lidija Galić)

25.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3814

Hrvatska stranka umirovljenika Požeško-slavonske županije uputit će jedinicama lokalne samouprave, u kojima u vijećima imaju svoje članove, inicijativu za izgradnju domova umirovljenika u našoj županiji.

Branimir Šćulac, predsjednik HSU-a podsjetio je da u županiji ima oko 20 tisuća umirovljenika od čega osam tisuća u Požegi. Na smještaj u domove čeka se i po pet godina.- Postojeći domovi za umirovljenike su nedostatni, a djeca umirovljenika napuštaju Požegu jer nemaju posla te ne mogu svojim roditeljima pomoći da imaju pristojan starački život – požalio se Šćulac.

Smatra da se kao najbolje rješenje nameće model javno-privatnog partnerstva, a primjeri za to već postoje u drugim županijama poput, primjerice, u Brodsko-posavskoj.


HSU odluku o povećanju participacije u zdravstvu smatraju nemoralnom jer se time teret zdravstvene reforme stavlja na leđa umirovljenika.


Na današnjoj su konferenciji za novinare umirovljenici izrazili nezadovoljstvo zbog neodržavanja Europskog prvenstva mažoretkinja u našem gradu te i zbog toga što u Požegi ove godine nema klizališta. Protive se gašenju požeškog dopisništva HRT-a kao i gašenju bilo kakvih institucija u Požegi. Zbog nedavnih događaja na Veleučilištu od županijske vlasti traže da se uključe u očuvanje i daljnji razvoj ove visokoškolske ustanove.

Branimir Šćulac ponovno je izrazio negodovanje zbog visoke cijene grijanja u Babinom viru. Nije mu jasno zašto se u stanovima unatoč dosadašnjem vrlo toplom vremenu temperatura održava na 20-23 stupnja i to čak do 23 sata. Ujedno pita nadležne u Gradu ima li Požega plan subvencioniranja naknade za grijanje stanova siromašnih građana, prvenstveno umirovljenika s malim mirovinama kojih je najviše upravo u Babinom viru.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI