Golijat ipak pobijedio: Slavija uvjerljivo slavila u Velikoj

Borba za loptu NK Slavija
(FOTO: Bojan Miščević)

02.06.2011. | J. Neferović
Pregleda: 4242

U prvoj finalnoj utakmici kupa Požeško-slavonske županije seniori Slavije ostvarili su uvjerljivu pobedu od 4:1 nam mladom momčadi Papuka, prvakom Prve ŽNL.
U prvom poluvremenu poletna mladost Papuka se rastrčala, dok su s druge strane igrači Slavije igrali dosta komotno. Takva igra je kažnjena pogotkom u 14. minuti, kada je Žuljević zatresao mrežu nesigurnog Bošnjaka. U tom periodu Slavija je imala samo jednu priliku i to u 28. minuti kada je Podobnik u padu s oko 5 metara glavom loptu poslao pored gola.

Početkom drugog poluvremena, Slavija je izvršila pritisak na gol Papuka i u 48. minuti Jakovljević je prevario Legca u kaznenom prostoru i snažnim udarcem s oko 12 metara zatresao mrežu Papuka. U 58. minuti Ančurovski je desetak metara od centra u polju Papuka ukrao loptu Nikolašu i krenuo prema golu Papuka. Kada je došao na desetak metara od Leista sitigao ga je Legac i izbio loptu u korner te spriječio pogodak.

U 62. minuti Slavija je preko Jajkovljevića došla u vodstvo i tada je praktički utakmica bila završena jer su se igrači Papuka predali, a Slavija je djelovala sve sigurnije. U 83. minuti dobra akcija Slavije u kojoj su sudjelovali Dav. Žafaranić – Jakovljević – Dav. Žafaranić – Štavlić dala je rezultata, jer je Štavlić s desne strane s oko deseatak metara pogodio prvi kut vratara Leista i lopta je završila u mreži.


Papuk je imao priliku za pogodak u 87. minuti, kada je Žuljević šutirao, lopta se od bloka odbila pod prečku, no Bošnjak ju je ispio prebaciti preko grede u korner. Konačni rezultatr jostigao je Davor Žafaranić, nak loše intervencije Leisata lopta se odbila u polje i tu je natrčao Davor Žafaranić i poslao je u mrežu.


Uzvratni susret igra se 8. lipinja u Pleternici.

PAPUK – SLAVIJA 1:4

VELIKA – Stadion Velika. Gledatelja 400. Sudac Mihalj (Požega).

STRIJELCI: 1:0 Žuljević (14) 1:1 – Jakovljević (48), 1:2 – Jakovljević (62), 1:3 – Štavlić (83), 1:4 – Dav. Žafaranić (90).

PAPUK: Leist, Mitrović, Legac, Nikolaš, Šarić, Ivić (od 71. Pejnović), Žuljević, Miškić, M. Peharda (od 82. I. Šipura), Šulc, Boban. Trener Damir Bognar.

SLAVIJA: Bošnjak, Čuljak, Brkić (od 46. Dav. Žafaranić), Valentić (od 70. Blaškovć), Podobnik, Dal. Žafaranić (od 62. Štavlić), Ančurovski, Hoborka, Marčinović, Neruda, Jakovljević (od 84. Novak). Trener Predrag Samardžija.

CRVENI KARTON: Novak (89).


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI