Požeške nastavnice sudjelovale u projektu mobilnosti

Projekt mobilnosti
(FOTO: Obrtnička škola)

16.01.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6051

Obrtnička škola u Požegi partner je projekta mobilnosti Leonardo da Vincim VETPRO čiji je nositelj Škola za modni dizajn u Zagrebu. Partneri domaćini su talijanski Instituto Ruzza i Politecnico Calzaturiero koji imaju dugogodišnju tradiciju u pružanju kvalitetne izobrazbe za tekstilna i kožarska zanimanja. U sklopu ovog projekta požeške nastavnice tekstilnog smjera Vera Tomić Žager, Jelena Grabusin i Sanja Špehar bile su gošće u spomenutim talijanskim institutima u Padovi.

- Talijanski partneri pružaju pravi primjer kako tekstilna zanimanja usprkos gospodarskoj krizi zadržavaju visoku kvalitetu i vrijednost, a zanimljiva su zanimanja u tekstilnom i kožarskom sektoru vrlo tražena i cijenjena u Italiji, svjetskoj velesili modne, tekstilne i kožarske industrije. Nastavnici su putem projektnih aktivnosti dobili uvid u sadržaj obrazovnog programa za određena tekstilna i kožarska zanimanja, upoznali se s didaktičkim i pedagoškim metodama koje koriste talijanski nastavnici te tehnologijama i materijalima koji se koriste u talijanskim školama. Osim edukacija u partnerskim ustanovama, sudionici su posjetili obrtničke asocijacije i respektabilne kompanije koje se bave razvojem i proizvodnjom odjeće i obuće - rekla nam je Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI