Idu u školu preko praznika - i super im je

Nastava preko praznika u Ekonomskoj školi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

10.01.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 12083

"Radila sam po četiri ili pet pogrešaka, što je dovoljno za tri, ali ja hoću pet. Imam računalo dugo i pišem brzo, ali ne ovako točno.", kaže nam Ivona Alavanja, učenica prvog razreda Ekonomske škole Požega koja je odlučila sudjelovati u dobrovoljnim nastavni aktivnostima preko praznika. Ona je popravljala svoje daktilografske vještine. U Ekonomskoj školi ističu da je odaziv odličan, pogotovo jer su po prvi put tijekom praznika otvorili svoja vrata.

- Sudjelovala sam i na matematici. Nisam bila na nekim lekcijama pa mi je to pravilo problem. Profesori imaju "živaca za 101 pitanje", dobri su. Onaj tko zna rješava zadatak, a ostali mu pomažu, trudimo se to riješiti uspješno svi zajedno. Tako sam naučila sve što je potrebno. Mislim da su ovakve aktivnosti super, potrebne su nam dobre ocjene radi upisa na fakultete. Dobro je što je škola preko praznika jer nam tako profesori objasne dodatno što nam je potrebno - nastavlja Ivona.







- Dobrovoljno sam se javila, nisam imala nekog iskustva s računalima. Imam računalo kod kuće, ali ne tipkam brzo i radim pogreške pa sam se odlučila usavršiti. Inače tipkam za vrlo dobar, ali htjela bih biti odlična. Jučer sam bila i na matematici. Tamo smo mogli reći profesoru: "Ja imam problem s time" i onda bi nam on pomogao. Sad mi je sve jasnije - dodaje Ivonina kolegica Karolina Abramović.

- Sve što napišu pogrešno, to se evidentira. Oni ne mogu pritisnuti "backspace" pa ići dalje. Imaju visok kriterij po kojem se ocjenjuju. Za odličan moraju napisati točno sve u 16 redaka. Nije baš jednostavno jer sve mora biti točno, za vrlo dobar smije biti jedna pogreška. Ponekad su ljuti na računalo što im sve broji - pojašnjava profesorica Katica Sunarić koja ističe da je jako zadovoljna i kao im je mali problem samo koncentracija pa su i na tome poradili.





Pored daktilografije, danas su neki došli popraviti i ocjene iz engleskog jezika. Doznajemo da su najposjećenije aktivnosti bile dopunska nastava iz matematike i knjigovodstva gdje je sudjelovalo čak 36 učenika. Pripreme za natjecanja su bile slabije posjećene jer se nadareni učenici više spremaju za vrijeme redovne nastave.

- Ja sam imala dosta problema s engleskim, došla sam to ispraviti. Trebat će mi kasnije u životu. Sviđa mi se ova ideja da nam se omogući dopunska nastava preko praznika. Osim toga sudjelovala sam i na matematici. Iz matematike obično imam tri i dva, cilj mi je da to poboljšam na solidnu trojku - kaže nam Dajana Matijević.

- Pripremale smo se za natjecanje iz knjigovodstva. Dobro nam je došlo što smo ponovile gradivo iz prvog razreda koje smo pomalo zaboravile. Dosta je dobro jer nam profesorica dodatno pojasni gradivo, manje nas je i lakše ga je objasniti. Imale smo i pripreme za maturu iz hrvatskog. Ima puno gradiva, radili smo gramatiku što je najbitnije. Bodovi su nam bitni za fakultet - pričaju nam Marija Mičević kojoj je želja upisati učiteljski smjer i Valentina Blažević koja želi studirati računovodstvo.

- Jučer smo imali dopunsku nastavu i odaziv učenika koji su imali negativnu ocjenu je bio odličan, a danas smo imali pripremu za natjecanje. Djevojke su dobre, uče dobro. Vjerujem kako će iduće godine biti još bolje. Više učenika dolazi zbog dopunske, a malo manje zbog natjecanja jer to mogu raditi i kod kuće, ovo im je teže - kaže nam njihova mentorica Verica Perlić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI