Splićanin požeškim lovcima darovao reljef sv. Huberta

Zdravko Vujnović, Branko Bertelović i Đoni Kačić
(FOTO: Lidija Galić)

10.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4222

Splićanin Đoni Kačić poklonio je danas Lovačkom savezu Požeško-slavonske županije reljef sv. Huberta, zaštitnika lovaca. Prijateljstvo s ovdašnjim lovcima traje godinama, a budući da je klesar po zanimanju posao ga često dovodi u naš kraj.

Klesarski je zanat izučio na Braču i bavi se uglavnom restauriranjem sakralnih objekata. Jedan od njih je voćinska crkva.

- Za izradu reljefa utrošio sam oko tri tjedna. Težak je dvadesetak kilograma i dosita ga poklanjam sa srcem jer lovci puno toga rade i za sredinu u kojoj žive. Nisam lovac niti sam ikada bio u lovu, ali bi volio da me jednom povedu - rekao je Kačić.





- Iznenađeni smo i sretni zbog ove geste jer nam je to potvrda da radimo dobro i da su i drugi to prepoznali. Redovito, barem na simboličan način, sudjelujemo u humanitarnim aktivnostima. Svake godine pomognemo udruzi "MI" i biskupijskom Caritasu, a pokrenuli smo i akciju prikupljanja pomoći našem kolegi lovcu koji je teško stradao, a jedini je hranitelj svoje obitelji - kaže Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza naše županije.

Jedna od ideja požeških lovaca je izrada križnog puta do Voćina. Svojim radom nastoje doprinijeti i lovnom turizmu pa će tako i ove godine održati državno prvenstvo u gađanju glinenih golubova u Bzenici.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI