Smanjenjem plaća Županija će uštedjeti oko milijun kuna

Boris Pleša, Alojz Tomašević i Ljuban Čolić
(FOTO: Lidija Galić)

09.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3701

"Kao i u mnogim jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj tako i u ovoj Županiji smanjuju se određena materijalna prava zaposlenika. Ova je Županija bila prva jedinica u kojoj je prije šest-sedam godina došlo do obustave isplate plaća i sve je to rezultiralo ovakvim stanjem", rekao je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske prilikom potpisivanja dodatka kolektivnog ugovora u Požeško-slavonskoj županiji.

Njime se naime, plaće zaposlenicima smanjuju za deset posto, a ni u ovoj godini neće dobiti regres, uskrsnice i božićnice.

- Rezanjem plaća uštedjet ćemo oko milijun kuna u proračunu i približit ćemo se zakonskoj odredbi prema kojoj na plaće ne smije odlaziti više od 20 posto izvornog proračuna. Mi smo sada na razini od 24 posto - pojasnio je župan Alojz Tomašević dodajući da je proračun za ovu godinu već planiran s ovakvom odlukom.


Ljuban Čolić, predsjednik Sindikata službenika Požeško – slavonske županije rekao je da su postojale dvije mogućnosti, a to je otpuštanje osam djelatnika ili smanjenje plaća.


- Prihvatili smo drugu opciju i nadamo se da je ovo privremena mjera te da će nam izgubljeno biti vraćeno već u 2015. godini - rekao je Čolić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI