Inspekcija utvrdila: Pekčec nije bio u pravu

Dražen Pekčec
(FOTO: Mario Nakić)

30.12.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 13867

Gradonačelnik Vedran Neferović uputio je priopćenje o provedenom inspekcijskom nadzoru u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Požege. Kako doznajemo, inspekcija je provela nadzor utvrđivanja provedbe Zakona o vatrogastvu i podzakonskih akata nakon prijave DORH-u koju je podnio Dražen Pekčec, donedavni predsjednik Upravnog vijeća JVP Požega. Inspekcija nije utvrdila nikakve nepravilnosti vezane za postavljanje vršitelja dužnosti zapovjednika postrojbe.

"Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je kako nema nikakvih nepravilnosti po pitanju stručne spreme što je vidljivo iz točke 5. zapisnika i da svi uposleni vatrogasci imaju propisanu stručnu spremu, a u točki 9. zapisnika konstatirana je razina obrazovanja v.d. zapovjednika JVP Grada Požege Zdenka Mautnera, koji ima višu stručnu spremu te je obavljao poslove zapovjednika i zamjenika zapovjednika u profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi u gospodarstvu u razdoblju od 1998. do 2006. godine, čime je stekao minimalno 5 godina dužnosničkog iskustva za poslove vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima. Također je utvrđeno da je v.d. zapovjednik JVP Grada Požege položio stručni ispit za vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima te je položio stručni ispit za djelatnika odgovornog za zaštitu požara u pravnim osobama i stručnim službama."

"Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da ne postoji nikakva zapreka za obavljanje dužnosti zapovjednika JVP Grada Požege", stoji u priopćenju požeškog gradonačelnika.


Podsjetimo, Pekčec je zbog sumnje u stranačko kadroviranje vladajućeg HDZ-a podnio ostavke na sve dužnosti u odborima gradskih institucija, uključujući i funkciju predsjednika Požeškog sportskog saveza te je u svom pismu oštro kritizirao aktualnu gradsku vlast.


Dodano u 14,45

Gradonačelnik Neferović nam je kratko odgovorio da neće komentirati slučaj, a Pekčecov odgovor ćemo objaviti ujutro.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI