Postavljen novi pod u veličkoj crkvi

Nalazište u Crkvi sv. Augustina u Velikoj
(FOTO: Tamara Pejić)

23.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 2528

Završeni su, za ovu godinu planirani, radovi na crkvi sv. Augustina u Velikoj čija vrijednost premašuje 600 tisuća kuna.

­- U sklopu višegodišnje obnove crkve, ove smo godine postavili novi pod. Tome je prethodilo arheološko istraživanje jer je crkva dvaput dograđivana i u njoj je pronađeno sedam novih grobnica koje do sada nisu bile poznate jer su bile u dijelu poda crkve koji je posljednji put rađen prije 120 godina. Nalazi koji su pronađeni u pojedinim grobnicama predani su Gradskom muzeju Požega, a radove je vodila arheologinja Dubravka Sokač-­Štimac - ­ doznajemo od veličkog župnika Marija Sanića.

U sklopu unutarnjeg uređenja potrebno je dovršiti oltare koji su već bili u crkvi, ali nisu vraćeni na svoja mjesta. To su tirolski oltari Srca Isusova i Srca Marijina koje je potrebno restaurirati jer su stari 110 godina i u dosta su lošem stanju.


Nakon što je prije tri godine na crkvi izmijenjeno krovište, za iduću je godinu u planu vanjsko uređenje crkve, žbukanje i bojanje. Od 600 tisuća kuna za radove u ovoj godini 250 tisuća je dalo Ministarstvo kulture dok su ostatak osigurali općina i župljani.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI