Povećan broj noćenja, a najveći rast bilježi lovni turizam

Maja Jakobović, direktorica TZ Požeško-slavonske županije
(FOTO: Lidija Galić)

19.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 18859

"Turistička zajednica Požeško-slavonske županije u ovoj je godini ostvarila višak prihoda od 30 tisuća kuna. Povećan je i broj noćenja i to za oko 30 posto, odnosno ostvareno je više od 20 tisuća noćenja što je dobar rezultat jer u županiji ima samo 450 ležajeva", rezimirao je predsjednik županijske turističke zajednice Alojz Tomašević na jučerašnjoj skupštini TZ.

Najveći porast dolazi iz područja lovnog turizma.

- U idućoj će se godini nastaviti projekt smeđe signalizacije. Dokumentacija je dovršena prije mjesec dana. Signalizacija je već postavljena u Kaptolu i Velikoj, a čim dozvole vremenski uvjeti bit će postavljena u Lipiku i Brestovcu -najavio je župan.


Kako su lovni i vjerski turizam sve popularniji, u 2014. će se posebno raditi na unapređenju ovih grana turizma.


- Naš kraj ima velike potencijale za lovni turizam, posebice na Papuku. Cilj nam je privući lovce i iz drugih zemalja. Isto tako velike potencijale ova županija ima na području vjerskog turizma. Biskupijsko smo središte, a pleterničke Devetnice Gospi od suza poznate su u cijeloj Hrvatskoj. Mišljenja sam da gotovo svaki slavonski kirvaj može postati trend gdje će ljudi upoznati i manje sredine. Ponosni smo i na pokladno jahanje koje je zaživjelo u Zagrađu i Bučju i koje planiramo proširiti i u druge krajeve.

U planu je i novi projekt "Slavonska korpa", gdje će putem interneta na prodaju biti ponuđeni proizvodi domaćih proizvođača.

Župan Tomašević tvrdi da najava o ukidanju manjih turističkih zajednica nije dobra jer one imaju veliku ulogu u turističkoj promidžbi svoga kraja, posebno kontinentalnog turizma.

Jučer su imenovani i novi članovi Skupštine županijske TZ.

- Sukladno Statutu županijska je TZ ustrojena od članova koje delegiraju lokalne turističke zajednice. I dok ostale TZ imaju po tri svoja predstavnika, TZ Požege ih ima četiri. Skupština je jučer prihvatila prijedlog o imenovanju novih članova ispred TZ Požege, a to su Zora Križanović, Tomas Heinz Pandžić, Darko Radić i Josip Ćališ - pojasnila je direktorica TZ županije Maja Jakobović.

Županijska TZ u idućoj će godini imati na raspolaganju oko 900 tisuća kuna. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI