Ribičić: Ne znam ima li smisla stavljati proračun na dnevni red

Goran Ribičić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

11.12.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5690

Na dnevnom redu za 5. sjednicu Općinskog vijeća Općine Čaglin uopće ne stoji proračun za 2014. godinu. Tu su samo usvajanje plana rada zimske službe, odluka o podjeli Tekije i imenovanje načelnika kao zastupnika u Tekiji. Treća točka je usvajanje izvješća o obavljenoj reviziji za 2012. godinu. Podsjećamo, prošla sjednica na kojoj se trebao donijeti proračun je prošla u općoj svađi između vijećnika dvije koalicije: HNS-SDP-HSU i HDZ-HSS. Kako nitko nema potrebnu većinu, izgledni su novi izbori, a proračun je ostavljen za "bolja vremena". Nada da će se održati još jedna sjednica na kojoj će se donijeti proračun ipak postoji.

- Donošenje odluke o podjeli Tekije nam je hitno, to su točke koje su nam ostale s dnevnog reda prošle sjednice koju su kolege iz HDZ-a i HSS-a napustili. Ne znamo kada će biti sjednica o proračunu. Moram vidjeti ima li to više smisla stavljati na dnevni red. Mi nemamo dva proračuna, imamo jedan jedini i on treba biti usvojen u uz nekakve korekcije. I prije ove sjednice koju su kolege iz oporbe napustili ja sam im rekao da ćemo prihvatiti amandmane koje predlože, međutim nisu nijedan amandman ni u pisanom ni u usmenom obliku predložili. Normalno da ćemo ih prihvatiti ako ih predlože. Ja sam osobno za nove izbore jer ovakvo stanje je neodrživo. Obje strane imaju jednak broj vijećnika, a oporba je rekla otvoreno prije pola godine da će rušiti vlast. Ne znam ima li smisla produljivati ovakve svađe godinu, dvije, tri. Ipak će vjerojatno biti sjednica između Božića i Nove godine dok se strasti malo smire. Tada ćemo svi biti hladnije glave i vidjeti koliko sve ima smisla i možemo li donijeti proračun. Možda je nekome bilo zabavno gledati taj cirkus na prošloj sjednici, ali meni je osobno bilo mučno - izjavio nam je Goran Ribičić, predsjednik Općinskog vijeća.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI