Slikar svjetskog renomea po prvi puta izlaže u Požegi (foto)

Dimitrije Popović
(FOTO: Lidija Galić)

28.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 6775

Dimitrije Popović, slikar čija su djela izlagana u prestižnim svjetskim galerijama, predstavio se izložbom svojih djela Požežanima.

- Ne dijelim sredine na velike i male jer i u jednima i u drugima žive ljudi koji imaju iste afinitete i senzibilitet. Kao i svakom autoru zadovoljstvo mi je kada moja djela uspostave kontakt između promatrača i onoga što je na slici, bez obzira gdje bio – kaže slikar svjetskog renomea koji u Požegi izlaže prvi puta.




Izložba donosi 20-ak djela i predstavlja svojevrstan presjek 40-godišnjeg slikarevog stvaralaštva od studentskih dana sedamdesetih godina do danas.




- Radi se o mini retrospektivi. Dominira više tehnika, a naglasak je na crtežima koje je Dimitrije Popović doveo do savršenstva i po čemu je postao planetarno poznat – rekao je dr. Josip Fajdić, predsjednik Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita u čijoj je organizaciji otvorena izložba.



Fajdić dodaje da je ključ dovođenja Popovića u Požegu činjenica da je njegova supruga Gospićanka, s kojom je odrastao u istoj ulici. - Od trenutka te spoznaje Dimitrije Popović i Vila Velebita se vole i to jako – kaže Fajdić.



Popović je izlagao uz rame sa Salvadorom Dalijem, Ernstom Fuchsom, Victorom Braunerom, Dadom Đurićem, Leonorom Fini i dr., a za svoju je umjetničku genijalnost uvršten u skupinu od 15 najvećih svjetskih umjetnika, likovnih kritičara i filozofa koji su pozvani da odgovore na „Pismo pape Ivana Pavla ll. umjetnicima“.Izložbu je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović, a može se pogledati do 14. prosinca.



























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI