Poduzetnički centar Pakrac: S nama nemoguće postaje moguće

Poduzetnički centar Pakrac
(FOTO: PC Pakrac)

26.11.2013. | PC Pakrac
Pregleda: 5758

Poduzetnički centar Pakrac d.o.o., osnovan je 2000. godine i jedna je od najstarijih potpornih institucija za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Naša je osnovna zadaća poticati razvoj poduzetništva na lokalnoj i regionalnoj razini te kreativnim i inovativnim rješenjima pridonositi realizaciji poduzetničkih poduhvata.

Sve na jednom mjestu

Princip rada Centra temelji se na aktivnostima koje će poduzetnicima omogućiti da uz što manje troškove i na jednom mjestu pronađu sve informacije koje su im potrebne za početak i razvoj poslovanja. Poduzetnicima su u Poduzetničkom centru Pakrac dostupne mnogobrojne usluge koje im pomažu u realizaciji njihovih poslovnih ideja, poput poreznog i financijskog savjetovanja, pripreme razvojnih projekata te subvencionirana cijena najma poslovnog prostora za poduzetnike početnike. Također, Poduzetnički centar Pakrac provodi i razne edukacije za poduzetnike početnike kao i za one u rastu i razvoju, s ciljem poboljšanja njihove konkurentnosti.


Specijalizirani za pripremu i provedbu EU projekata


Naš stručan tim koji iza sebe sada već ima veliko iskustvo, specijaliziran je za edukacije o poduzetništvu, investicijske studije i pripremu EU projekata. Stručni tim PCP-a koji iza sebe ima veliko iskustvo, specijalizirao se, uz poslovno savjetovanje, edukacije i pripremu poslovnih planova i investicijskih studija, i za pripremu i provedbu projekata EU, kako za privatni tako i za javni sektor.



U zadnjih 10 godina pripremljeno je i provedeno preko 50 projekata za razne fondove EU, s preko 51 milijuna kuna osiguranih bespovratnih sredstava za korisnike. Također, Poduzetnički centar Pakrac specijalizirao se i u izradi studija izvodljivosti i Cost-benefit analiza te Strategija razvoja jedinica lokalne samouprave.

Nagrade za najbolji Centar, Inkubator i Zonu

Poduzetnički centar smješten je unutar Poduzetničkog Inkubatora koji djeluje kao zajednica više malih poduzetnika koji tek počinju poslovati ili su fazi rasta te nemaju vlastiti poslovni prostor. Svi poslovni prostori su u potpunosti uređeni. Korisnicima inkubatora djelatnici Centra osiguravaju tehničku i savjetodavnu pomoć te praćenje razvoja do trenutka kad se osposobe za samostalno poslovanje, što se događa u pravilu u prvih pet godina.

Bolje od nas samih, o nama govore nagrade kojima smo nagrađeni. Godine 2008. smo proglašeni najboljim poduzetničkim centrom u Hrvatskoj, u konkurenciji 70-ak poduzetničkih zona i razvojnih agencija. Dvije godine kasnije najboljim u Hrvatskoj je proglašen naš inkubator, a 2011. godine je Poduzetnička zona Pakrac dobila nagradu kao najbolja u Hrvatskoj.



U rujnu 2013. godine otvoren je novi Poduzetnički inkubator sa 4 nova proizvodna pogona namijenjena za poduzetnike početnike. Projekt „Poduzetnički inkubator Pakrac – druga generacija“ financiran je sredstvima Europske unije iz pretpristupnog fonda IPA IIIC: Poslovna infrastruktura, sredstvima Ministarstva poduzetništva i obrta te vlastitim sredstvima Grada Pakraca i Poduzetničkog centra Pakrac d.o.o.

Zakup poslovnog prostora moguće je ostvariti prijavom na javni natječaj. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju poduzetnici i poduzetnici sa statusom početnika (do tri godine poslovanja). Minimalna zakupnina iznosi 15 kn/m2 + PDV. Vrijeme zakupa je: do 5 god. za proizvodne djelatnosti i do 3 god. za servisne djelatnosti.

Mi znamo kako realizirati ideje

Pozivamo sve poduzetnike i institucije koje sudjeluju u gospodarskom razvoju, ukoliko imaju ideju koju ne znaju kako realizirati ili im je potrebna pomoć u razvoju svog biznisa, grada ili općine, da nam se obrate s povjerenjem.

Informacije o našem radu, reference i kontakte možete pronaći na našoj web stranici www.pc-pakrac.hr ili nam se javite na 034/290 650 te [email protected]

NAŠA MISIJA – kreativnim i inovativnim rješenjima pridonosimo realizaciji poduzetničkih pothvata I gospodarskog razvoja.

NAŠA VIZIJA - Poduzetnički centar Pakrac je tim s kojime nemoguće postaje moguće.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI