Obiteljska tvrtka iz Gradca sa svojim dekoracijama osvaja tržište

Tina i Milan Sigurnjak sa Shrekom koji su izradili
(FOTO: Aleksandar Grlić)

17.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 17865

"Još nije u pravoj boji. Kad bude gotov u njega će biti uloženo minimalno 50 sati rada. Ako se radi samo stiropor, onda to ide brže, ali ako se radi i zaštita mora se ručno brusiti i dorađivati", predstavlja nam svoga Shreka Milan Sigurnjak, direktor tvrtke Gotika d.o.o. - malog obiteljskog poduzeća iz Gradca pokraj Pleternice koje se bavi izradom proizvoda i dekoracija od stiropora, u prvom redu fasadnih dekoracija - štukatura, maketa, reklamnih natpisa, ukrasa za poslovne, javne i privatne objekte.

- Jednostavnije stvari poput reklamnih natpisa se ručno bojaju i nakon toga premažu zaštitnom smolom, dok se zahtjevniji proizvodi boje zračnim kistom. U ovom slučaju fotografija je s interneta, računalno obrađena. Stroj izreže konturu, zatim se ručno dorađuje . Naši proizvodi se koriste za uređenje interijera i eksterijera po privatnim kućama, lokalima, hotelima i javnim zgradama. Svi proizvodi se rade od posebnog tvrdog stiropora a svi proizvodi tj. fasadne štukature koje se koriste za vanjsku namjenu su prevučene zaštitnim slojem na bazi polimera i kvarcnog pijeska i otporni su na sve vanjske utjecaje. Sve se radi s ispitanim materijalima - pojašnjava Milan Sigurnjak.




U obiteljskom poduzeću koji posjeduje sa suprugom, zaposlena je i njihova kćer. Proizvodnja štukatura i dekoracija je krenula iz besparice. Sada proizvode kvalitetne štukature koje kvalitetom i cijenom mogu konkurirati gotovo svim proizvođačima ovakvih proizvoda na području Republike Hrvatske. Imaju dosta poslovnih partnera pogotovo u području trgovine i građevinarstva koji su prepoznali kvalitetu njihovih proizvoda. Planiraju širenje i na tržište BiH gdje su već ostvareni prvi pozitivni kontakti, kontinuirano ulažu u opremu i usavršavanje proizvodnje.


- Razmišljali smo što pokrenuti, a da to nije nešto čime se svi bave. Došli smo na ideju izrade dekoracija od stiropora i onda se usavršavali, da bismo 2009. godine započeli posao. Krenuli smo ni od čega, samo s idejom. Imali samo mali stroj sa kojim se sve ručno radilo. S vremenom smo uložili oko 300.000 kuna privatnih sredstava, došli do dva CNC stroja te nekoliko mehaničkih strojeva. Sada odrađujemo poslove za firme koje su puno veće od nas.





Izrađuju i 3D natpise od stiropora za poslovne prostore na području cijele Hrvatske.

- To je je relativno jeftin reklamni natpis, prednost im je jednostavna montaža i brzina izrade, a cjenovno su znatno konkurentniji od plastičnih i metalnih natpisa. Narudžbe primaju putem interneta (ovdje) i telefona 095-817-0526, dostavu vrše putem HP ekspresa i ostalih kurirskih službi. Bogati asortiman usluga možete pogledati na njihovim stranicama.

- Kada radite restauraciju štukatura na starim zgradama, samo je potrebno donijeti nacrt ili skicu sa željenim dimenzijama i oblikom. Kakvu god ideju imate, mi ćemo ju pokušati realizirati. Ističemo i širok asortiman božićnih ukrasa po promotivnim cijenama uz popuste na količinu.



"Došao je lančić. Hvala lijepa..predivan je! Pozdrav :) Haljinica je došla za samo 16 radnih dana, a još je ljepša uživo kad je na meni" - samo su neke od poruka zadovoljnih korisnika na Facebook stranicama "Za svakoga ponešto" druge djelatnosti Gotike d.o.o. Preko 15.000 fanova je već prepoznalo kvalitetnu uslugu u posredovanju u kupovini preko interneta. Ukoliko nemate Facebook račun, ni to nije problem. Samo nađite proizvod koji želite kupiti na eBayu i javite im se na e-adresu [email protected].



- Kada se uplata izvrši na naš žiro račun, odmah prosljeđujemo narudžbu prodavaču u Kini, SAD-u ili gdje god je to potrebno. Dostava se čeka obično 7 do 30 dana. Najbrže stižu proizvodi iz Europske unije. Bazirani smo na stranice poput eBaya. Nama se uplaćuje cijena proizvoda i provizija. Ako proizvod ne dođe, šaljemo zahtjev za povrat novca i vraćamo cijeli iznos. Ako je nešto oštećeno, također možete vratiti proizvod, samo priložite slike kao dokaz, mi ćemo proces reklamacije obaviti za vas besplatno - pojasnila je Tina Sigurnjak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI