Uz pomoć šegrta Hlapića popularizirati čitanje među djecom

Tjedan šegrta Hlapića u lipičkoj knjižnici
(FOTO: Mario Barać)

06.11.2013. | Mario Barać
Pregleda: 3478

U Multikulturalnom centru u Lipiku u tijeku je projektni tjedan „100 godina Šegrta Hlapića“ koji, na inicijativu Gradske knjižnice i čitaonice Lipik, zajednički organiziraju Osnovna škola „Lipik“, Dječji vrtić Kockica i Dom za djecu Lipik.

U sklopu ovog događanja održano je nekoliko radionica na kojima su se osnovnoškolci zabavljali, ali i ponešto naučili o ovom popularnom dječjem liku, izrađivali su stripove, rječnike stranih riječi koje su susreli kroz priču, na ovu su temu izrađivali mozaike, neizostavnu Hlapićevu obuću kao i odjeću likove iz ovog romana. Danas je na redu bio kviz znanja, a potom su se odgajateljice lipičkog dječjeg vrtića predstavile pravom kazališnom predstavom „Šegrt Hlapić“.




Projektni tjedan nastavlja se sutra izložbom radova nastalih prethodnih dana, a od 15 do 18 sati će biti moguće besplatno se učlaniti u lipičku knjižnicu. Završni dan i vjerojatno najatraktivniji događaj ovog tjedna je u petak kada će u 19 sati ponovno biti uprizorena spomenuta predstava „Šegrt Hlapić“ nakon čega će biti organizirano „Spavanje u knjižnici“ za 15 djece i mladih.




– Cilj ovog događaja je da u knjižnicu vratimo upravo populaciju djece od 5. do 8. razreda. Spavanju u knjižnici će prethoditi čitanje naglas uz svijeće kako bismo među djecom popularizirali čitanje te projekcija filma „Lassie se vraća kući“, rekla je Jasna Molnar Kukić, ravnateljica lipičke knjižnice i čitaonice.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI