Uzgoj i prerada ljekovitog bilja - prilika za dobar posao

Ljekoviti vrt logo
(FOTO: Ilustracija)

04.11.2013. | Promo
Pregleda: 13920

Poduzetnički centar Pakrac kao nositelj projekta u suradnji s partnerima CTR-Centrom za tehnološki razvoj Slavonski Brod i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni uredi Požega i Slavonski Brod, poziva sve pripadnike ciljne skupine na informativnu radionicu i predstavljanje projekta Herb Garden Coop. (Ljekoviti vrt) koji se financira sredstvima Europske unije u okviru IPA programa, komponenta IV – Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina.

Projekt Ljekoviti vrt ima za cilj povećati stopu samozapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba (duže od 5 godina) i nezaposlenih osoba – pripadnika nacionalnih manjina u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji kroz poticanje uzgoja i prerade ljekovitog bilja.




Informativna radionica će biti održana 6. studenog 2013. godine u prostorima Hrvatske gospodarske komore Požega, Vukovarska 6, s početkom u 11 sati.


Kako bi se postigao cilj, projektom je osmišljen čitav niz aktivnosti koje osim informativne radionice uključuju:

- Certificiranu edukaciju o uzgoju i preradi ljekovitog bilja – edukacije će se provoditi u Pakracu i Slavonskom Brodu, trajati će minimalno 100 sati, a polaznici će steći certifikat, odnosno potvrdu o stručnoj spremi proizvođača i prerađivača ljekovitog bilja,
- Poduzetnička abeceda – edukacija koja se sastoji od tri dijela, a uključuje edukacije za unapređenje komunikacijskih vještina, poslovno okruženje i edukaciju poslovnog planiranja,
- Zadružno poduzetništvo – planirane su radionice s ciljem prepoznavanja važnosti i mogućnosti koje pruža zadružno poduzetništvo, posjet uspješnim zadrugama,
- Osnivanje zadruge proizvođača i sakupljača ljekovitog bilja koja će se baviti uzgojem i preradom, za čije potrebe će se nabaviti profesionalna sušara za preradu ljekovitog bilja. Sušara će biti smještena u Poduzetničkom inkubatoru Pakrac.

Sve aktivnosti namijenjene za ciljnu skupinu su besplatne.

Sljedeća Informativna radionica za ciljnu skupinu s područja gradova Pakraca i Lipika će biti održana 8. studenog 2013. godine u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog centra Pakrac, Zona male privrede 5, s početkom u 11 sati.

Trajanje projekta je  18 mjeseci, od 23. srpnja 2013. do 22. siječnja 2015. godine, a ukupna vrijednost projekta je 149.584,10 eura, sufinanciranje EU (93,73 %) odnosno 140.206,10 eura.

Sve dodatne informacije o projektu možete dobiti u Poduzetničkom centru Pakrac na broj telefona 034/ 290-650 i na www.pc-pakrac.hr.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI