Dosad udomljena samo 3 psa, a bliži se rok za iseljenje

Udruga Sirius - PožArt3
(FOTO: Mario Nakić)

02.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4765

"Situacija u azilu je još uvijek kritična, udomljena su samo tri psa od njih 15, a rok za iseljenje nam je do Nove godine. Apeliramo na sugrađane da se uključe i udome preostale pse", kaže nam Katarina Švajcer, predsjednica Udruge za zaštitu životinja Sirius.

- Nedavno su učenici Cesarićeve osnovne škole poslali po svojoj učiteljici 150 kuna od svog skromnog džeparca. Gimnazijalci su se nekoliko puta uključili u akciju kao i Veterinarska škola. Jedan austrijski bračni par nedavno je obilno darovao pse u azilu. Dobili su ogrlice, ampule i sprej protiv buha, puno poslastica, posude za brikete i deke. Ne znam što da kažem, ljudi su se uključili s materijalnom pomoći, no najpotrebniji su nam udomitelji i novi prostor - nastavlja Kaarina Švajcer.

Podsjećamo, predstavnici udruge Sirius su bili u Gradskoj kući u kojoj su tražili pomoć oko rješenja smještaja preostalih pasa koji se trenutno nalaze u azilu smještenom na privatnom zemljištu koje je vlasnik odlučio staviti u funkciju. Doznajemo da se akcija "Nešto donesi, nešto ponesi" nastavlja uskoro na štandovima.


- Što se tiče prostora, još uvijek čekamo odgovor iz Grada. Ostalo nam je još dosta predmeta koje su nam donirali sugrađani, nastavit ćemo s prigodnom prodajom kada se dogovorimo oko termina za štand, ne znamo još hoće li to biti četvrtci ili subote. U suradnji s udrugom "Paukova mreža" smo prošlog mjeseca održali radionice na kojima smo zajedno izrađivali predmete koji će se također prodavati. Pozivamo i sve sugrađane da nešto kupe i tako pomognu psima, ako već ne mogu udomljenjem - dodaje Švajcer.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI