Zašto u Studentskom klubu više ne prodaju vino VUP-a nego uvozno?

Studentski klub 2
(FOTO: Aleksandar Grlić)

14.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7348

U našu redakciju javili su se studenti koji pitaju zašto se u Studentskom klubu "2" više ne mogu naći vina koja proizvode studenti Veleučilištu u Požegi, već uvozna, iako klub, Studentski centar u Požegi i Veleučilište dijele isto dvorište, a domaća vina su nekoć bila dio ponude. Podsjetimo, studenti VUP-a proizvode oko 20.000 litara vlastitog vina godišnje pa bi, po njima, bilo logično da ono bude u ponudi i u njihovom klubu.

Robert Idlbek, dekan VUP-a bio je zatečen pitanjem jer, kako kaže, nije upoznat s time da se njihova vina više ne mogu naručiti u Studentskom klubu.

- Znam da nisu nabavljali neke velike količine. Prije pola godine su naručivali na mjesečnoj bazi. Uglavnom sva vina imaju markice i u sustavu smo PDV-a. Poslovni subjekti koji ih žele naručiti, mogu to učiniti u našoj trgovini koja se nalazi u istom dvorištu. Ne znam jesu li im te male količine problem u sustavu javne nabave ili su pronašli povoljnijeg nabavljača. Zašto naših vina više nema pitajte Studentski centar. Ovo je i meni nova informacija - odgovorio je Idlbek.


U Studentskom centru Požega doznajemo kako je stvar jasna, oni samo poštuju zakone, a na javnoj nabavi se javio povoljniji ponuditelj.


- Zakon o javnoj nabavi je jasan. Na natječaju tražimo najbliži iznos onome koji smo odredili, odnosno najniži. U javnoj nabavi ne možete reći: "Hoćemo Coca Colu, nećemo Sprite, hoćemo to vino, nećemo ovo". Može se odrediti kakvo se traži, primjerice crno ili bijelo, količina i ukupna vrijednost, imamo otprilike specifikacije, a dobavljači koji se prijave moraju se približiti toj cijeni. Natječaj je u ovom slučaju dobio Tommy d.o.o. iz Požege, a iako dijelimo puno toga s Veleučilištem, ne možemo s njima sklapati direktne pogodbe. Prijašnje uprave SC-a su možda sklapale takve pogodbe, ali mi radimo po zakonu - objasnila je v.d. ravnateljica požeškog SC-a Mila Soldo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI