Vinogradari počeli s berbom, cijena otkupa još uvijek nepoznata

12.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 12158

Pred vinogradarima je još jedna neizvjesna berba. Ovih su dana krenuli s branjem ranih sorti, a još uvijek ne znaju cijenu otkupa.

Nisu zadovoljni te ističu kako se ponavlja prošlogodišnja priča kada do zadnjeg trenutka nisu znali koliko će dobiti za kilogram grožđa. Iako je lani Kutjevo d.d. otkupilo sve količine grožđa i to po cijeni od tri i pol kune, od čega je Ministarstvo poljoprivrede participiralo s kunom po kilogramu, vinogradari strahuju da bi ove godine situacija mogla biti nepovoljnija za njih. S nestrpljenjem čekaju još za prošli petak najavljen sastanak s predstavnicima Kutjeva d.d.

Od predsjednika Uprave Kutjeva d.d. Mladena Itraka traženu informaciju nismo uspjeli dobiti. Nakon prvog razgovora obavljenog u ponedjeljak rekao nam je tek da ima sastanak s Upravom i vlasnikom Enverom Moralićem te da će nam se javiti sutradan. Na kasnije pozive nije odgovarao. Neslužbeno doznajemo da je u Kutjevu d.d. održano nekoliko sastanaka te se najvjerojatnije očekuje odgovor Ministarstva kako bi se s cijenom izašlo u javnost.


Do tada vinogradari s neizvjesnošću beru za sada ranije sorte - Traminac, Sauvignon i Pinot bijeli dok već idućega tjedna kreću s berbom crnih sorti - Zweigelta i Portugisca. Za desetak dana mogla bi krenuti i berba naše najzastupljenije sorte Graševine budući da su sladori već sada vrlo dobri.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI