NASLOVNAŽIVOT
HRVATSKI MODEL SVJETSKOG USPJEHA PROGOVORIO O PREDRASUDAMA: ‘Ako si maneken, ne znači da si gay’

FOTO: instagram

HRVATSKI MODEL SVJETSKOG USPJEHA PROGOVORIO O PREDRASUDAMA: ‘Ako si maneken, ne znači da si gay’

16.1.2019. 08:25 | 24 sata IZVOR: NET.HR PREGLEDA: 1286

Zagrepčanin Patrik Cvetko jedan je od rijetkih hrvatskih modela koji je uspio ostvariti inozemni uspjeh. Ovaj 25-godišnjak odrastao je u Zagrebu, a u manekenske vode uplovio je s 19 godina. “Vrlo brzo nakon što sam počeo raditi kao model u Hrvatskoj, stigli su inozemni ugovori. Prvu veću kampanju radio sam za njemački brend ‘C&A’ te nastavio s njim raditi još godinu dana”, rekao je za 24sata.

Patrik trenutno živi u Los Angelesu i zbog posla puno putuje. “Volim putovati, zapravo postao sam ovisan o putovanjima. Održavaju moj duh i um vitalnim. Ne volim provoditi mnogo vremena doma u Zagrebu. Plan za 2019. mi je živjeti na relaciji Los Angeles – New York”, poručio je.
No, priznaje da se često susreće s predrasudama o muškarcima koji se bave manekenstvom. “Ne znam zbog čega u društvu postoji neka čudna predrasuda, a to je da su muški modeli gay orijentacije”, rekao je.

Priznao je da su počeci bili teški jer nije zarađivao mnogo. “Teško je početi. Prvo živiš s hrpom cimera i ne zarađuješ dovoljno. Često je to ‘ciganski život’”, izjavio je Patrik koji danas zarađuje dovoljno da može živjeti samo od modelinga.
Tagovi: maneken, model, gay, hrvatska, predrasude, patrik cvetko