Hrskavi, a sočni: Recept za superbrze popečke od krumpira

FOTO: Getty Images

3.9.2021. | 09:32 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 3391

Popečci ili palačinke od krumpira genijalno su jelo kad trebate složiti brzinski ručak bez kompliciranih sastojaka...

Popečci od krumpira odličan su prilog uz guste juhe i variva, ali i samostalno jelo uz kakav umak ili salatu. Prilikom odabira krumpira birajte sorte koje su dobre za pečenje i pire-krumpir. Dobar izbor je brašnasti krumpir koji nije vlažan. Prilikom prženja pazite da ne stavite previše ulja u tavu, a kako popečci ne bi bili masni izvadite ih i na upijajući kuhinjski papir.

Sastojci za popečke od krumpira:



2 srednja krumpira
½ glavice luka srednje veličine
¼ šalice brašna
1 jaje


sol i papar prema ukusu
ulje za prženje

Priprema:


1. Naribajte krumpir, stavite ga u posudu i ispirite u vodi dok ne postane bistra. Zatim ga ocijedite, stavite u krpu i dobro istisnite višak tekućine. Prebacite krumpir u zdjelu pa dodajte sitno sjeckani luk, brašno i jaje. Promiješajte pa oblikujte popečke.

2. Zagrijte ulje na tavi i kad se dovoljno ugrije stavite popečke da se peku dok ne porumene – najmanje po pet minuta sa svake strane. Izvadite popečke na upijajući papir pa poslužite.

(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI