HPD Gojzerica: Tradicionalna velička Srimušijada

4.4.2023. | 10:34 | HPD Gojzerica
Pregleda: 2451

Čitatelji ocijenili:

5

Ove nedjelje, 2. travnja, članovi HPD Gojzerica krenuli su prema Velikoj, pod vodstvom Marije Marjanović, licencirane vodičice iz društva, kako bi sudjelovali na tradicionalnom proljetnom susretu planinara - Srimušijadi, koju organizira veličko planinarsko društvo PD Mališćak.

Petnaestak članova ʼʼGojzericeʼʼ, kao i svi ostali gosti, na početku se okrijepilo čajem i slancima, a sve ih je pozdravila predstavnica TZ Zlatni Papuk, Kristina Rupert. Nakon zajedničkog fotografiranja vodič „Mališćaka“, Mario Perić, pozvao je planinare na dvije staze: lakšu (Šulerov put-Nevoljaš-Duboka) i težu (Toplička glava-Kaniška glava-Češljakovački vis-Trišnjica-Duboka), uz iskusne vodiče. Većina članova ʼʼGojzericeʼʼ odabrala je, naravno, težu stazu, koja im je, uz dva strmija uspona (Toplička glava i Češljakovački vis) priuštila i prekrasne vidike na papučke vrhove, naselja u dolini, a i na bosanske planine Motajicu i Vlašić pokriven snijegom.

Uzbrdo i nizbrdo, po blatu i suhom, šumom koja se tek počinje zelenjeti, tepihom od proljetnica i mirisnih livada srimuša stigli su na konačni cilj hodanja: kajganu sa srimušem kod lovačke kuće u Dubokoj. U dobrom društvu i veselom raspoloženju vrijeme je proletjelo. Čak ni hodanje cestom do Velike nije bilo naporno, jer je bilo uljepšano žuborom Dubočanke i pjevom ptica. Sjajan izlet!Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI