HPD Gojzerica: Tradicionalna velička Srimušijada

4.4.2023. | 10:34 | HPD Gojzerica
Pregleda: 1873

Čitatelji ocijenili:

5

Ove nedjelje, 2. travnja, članovi HPD Gojzerica krenuli su prema Velikoj, pod vodstvom Marije Marjanović, licencirane vodičice iz društva, kako bi sudjelovali na tradicionalnom proljetnom susretu planinara - Srimušijadi, koju organizira veličko planinarsko društvo PD Mališćak.

Petnaestak članova ʼʼGojzericeʼʼ, kao i svi ostali gosti, na početku se okrijepilo čajem i slancima, a sve ih je pozdravila predstavnica TZ Zlatni Papuk, Kristina Rupert. Nakon zajedničkog fotografiranja vodič „Mališćaka“, Mario Perić, pozvao je planinare na dvije staze: lakšu (Šulerov put-Nevoljaš-Duboka) i težu (Toplička glava-Kaniška glava-Češljakovački vis-Trišnjica-Duboka), uz iskusne vodiče. Većina članova ʼʼGojzericeʼʼ odabrala je, naravno, težu stazu, koja im je, uz dva strmija uspona (Toplička glava i Češljakovački vis) priuštila i prekrasne vidike na papučke vrhove, naselja u dolini, a i na bosanske planine Motajicu i Vlašić pokriven snijegom.

Uzbrdo i nizbrdo, po blatu i suhom, šumom koja se tek počinje zelenjeti, tepihom od proljetnica i mirisnih livada srimuša stigli su na konačni cilj hodanja: kajganu sa srimušem kod lovačke kuće u Dubokoj. U dobrom društvu i veselom raspoloženju vrijeme je proletjelo. Čak ni hodanje cestom do Velike nije bilo naporno, jer je bilo uljepšano žuborom Dubočanke i pjevom ptica. Sjajan izlet!Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI