HPD Gojzerica: Moslavačka gora - Dan planeta Zemlje

24.4.2023. | 10:45 | HPD Gojzerica
Pregleda: 2079

Ove nedjelju 23. travnja 2023. godine održan je planinarski pohod na Moslavačku goru s jezera Mikleuška, koje se nalazi u neposrednoj blizini Kutine. Organizator ovog pohoda su planinarsko društvo Yeti iz Kutine i Turistička zajednica Grada Kutine, a povod je obilježavanje Dana planeta Zemlje. Pohod je pratilo lijepo i ugodno proljetno vrijeme, pa je i odaziv bio dobar.

Kod jezera se okupilo nekoliko stotina planinara i rekreativaca te su svi zajedno pošli na stazu u pratnji domaćih vodiča iz PD Yetia. Kružna staza vodila je klancem planinskog potoka, često prelazeći s jedne na drugu stranu. Sve ovo je usporavalo kretanje, ali ujedno je i davalo jednu dozu zanimljivosti. Sudionici pohoda ʼʼgacaliʼʼ su po potoku prelazeći s jedne na drugu stranu, sve do prelijepog pavlinskogsamostana Bela crkva. Tu su napravili dužu pauzu uz zanimljivopredavanje iz povijesti, a nakon toga nastavili sve do vrha Humka (488 mnv) najvišeg vrha Moslavačke gore.

Tamo su im ljubazni domaćini organizirali kekse, sok i vodu za okrijepu prije nastavka staze. Nastavili su šumskim putem sve do vrha Vis (437 mnv) KTO HPO, iza kojeg se nalazi vidikovac s kojeg se pruža odličan pogled na Moslavinu sve do Save. Nakon kraće pauze i uživanja u prelijepim vidicima, staza se nastavila natrag na Mikleuško jezero. Uz put zastali su kod novoizgrađenog planinarskog skloništa, a osim toga uživali su u dijelu staze koja je osigurana sajlama i koja pruža poseban doživljaj.


Pohod je završio kod jezera Mikleuška, gdje su organizatori za sve polaznike osigurali besplatan grah i piće po popularnim cijenama. Planinari HPD Gojzerica Požega odazvali su se ovom izletu u dosta velikom broju, pod vodstvom vodiča Bore Jukića koji je za izlet doznao od kolegice Melite Mihalić iz PD Zmajevac Novska. HPD Gojzerica Požega odazvavši se ovom izletu, otvorila je novi list suradnje između PD Yeti Kutina, PD Zmajevac Novska i njihovog društva. Nakon dužeg uživanjau hrani, piću i razgovoru, došao je trenutak za oproštaj i polazak kući. Planinari puni dojmova obećali su se odazvati i na godinu, uz želju da prijatelje iz Novske i Kutine vide na 7. obiteljskom izletu u Požegi - 10. ožujka 2024. godine.Do iduće zgode i nezgode!Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI